Der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.
Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.
Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.
Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022. Sigtelser som han nægter sig skyldig i.
I morgen står retssagen for døren, og allerede nu tegner der sig et billede af en juridisk proces som forberedes ned til mindste detalje.
Når der tages hul på retssagen i Næstved, så vil DNA-beviser spille en central rolle.
Der er nemlig afsat en hel retsdag er dedikeret til vidneforklaringer om netop DNA-spor, der kan være afgørende for sagen.
Det skriver regionalmediet sn.dk, og det fremgår af tidsplanen for sagen.
Det kan meget vel blive DNA, der kan stamme fra blod, spyt, sæd eller andre biologiske spor, og avancerede analyser, som kan afgøre sagen.
Det slår nemlig fast, hvor sandsynligt det er, at et DNA-spor er efterladt af en specifik person. Med en præcision op til en sandsynlighed på 1:1.000.000, kan eksperter fastslå, at det er en million gange mere sandsynligt, at DNA'et tilhører den undersøgte person fremfor enhver anden tilfældig person i den danske befolkning.
Sidste år, da den tiltalte mand blev varetægtsfængslet, var det delvist på baggrund af DNA-spor.
Men selvom detaljer om disse spor kun kom frem i begrænset omfang på grund af lukkede døre under retsmødet, blev det afsløret, at der var fundet DNA-spor både på mandens bopæl under en ransagning og på Emilie Mengs lig.
Sagen begynder den 14. maj, og dommen ventes afsagt den 28. juni.