Konflikt sætter landsholdets lønforhandlinger i stå

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Den igangværende konflikt mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen får nu også konsekvenser for det danske landshold.

Onsdag valgte Dansk Boldspil-Union (DBU) at indstille forhandlingerne med landsholdsspillerne om en ny landsholdsaftale, indtil konflikten er blevet løst.

- DBU har to medlemmer. Divisionsforeningen - og dermed vores eliteklubber - og vores lokalunioner. Derfor er det naturligt for os at bakke op omkring Divisionsforeningen, når det kommer til en konfliktsituation, forklarer DBU's formand, Jesper Møller i en pressemeddelelse.

- Samtidig er det vores opfattelse, at sideløbende møder med Spillerforeningen vedrørende forlængelse af landsholdsaftalen ville kunne opfattes, som om DBU tager Spillerforeningens parti, hvilket, vi synes, er uhensigtsmæssigt, siger han.

Landsholdsaftalen drejer sig om den bonus, spillerne får for at blive udtaget til landsholdet. Bonussen afhænger af kampens vigtighed og antallet af fremmødte tilskuere.

Den aftale skal nu fornyes, men det må altså vente.

- Det naturlige for os er at afvente resultatet af forhandlingerne mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen, og i mellemtiden synes vi, det tjener alle bedst, såfremt den proces færdiggøres, før vi kan gå videre med de forhandlinger, vi har med landsholdsspillerne, siger Jesper Møller.

Divisionsforeningen valgte i marts at opsige overenskomsten med Spillerforeningen, og parterne har haft svært ved at nærme sig hinanden i forhandlingerne.

Divisionsforeningen har derfor udsendt et konfliktvarsel gældende fra 1. juli.

/ritzau/