Katastrofe på dansk McDonald's: Medarbejderne lukkede restauranten i protest

Kasper Rud

2 uger siden

|

31/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Medarbejderne følte sig presset grundet underbemanding, og derfor lukkede de biksen.

Dagens topnyheder

McDonald's er i Danmark kendt for at være blandt Danmarks bedste arbejdspladser. Dette er dog ikke tilfældet i Nykøbing Falster.

McDonald's i Nykøbing Falster i krise: Medarbejdere går hjem i protest

Fredag aften udspillede sig et kaotisk scenarie på McDonald's i Nykøbing Falster, hvor restaurantens medarbejdere besluttede at afbryde alle bestillinger, sende gæsterne hjem og lukke restauranten tidligere end normalt.

Det skete efter længere tids frustration over underbemanding, som kulminerede, da for mange gæster og for få ansatte satte arbejdsforholdene under pres.

Manglende bemanding førte til kaos

Den uventede lukning fandt sted omkring klokken 22.30, da personalet valgte at forlade arbejdspladsen i protest. Dette skete på baggrund af en længerevarende udfordring med underbemanding, som har påvirket arbejdsmiljøet negativt.

Ifølge en udtalelse fra restaurantens ejer, franchisetager Brian Beierholm, var der tale om en situation, hvor der simpelthen ikke var nok medarbejdere til stede til at kunne opretholde en tilfredsstillende service.

Sygemeldinger på dagen forværrede situationen yderligere, hvilket førte til den usædvanlige beslutning om at lukke restauranten.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ejer undskylder til gæsterne

I en officiel udtalelse udsendt gennem McDonald's presseafdeling, undskyldte Brian Beierholm til de gæster, der blev ramt af den pludselige lukning. Han forklarede, at beslutningen blev taget efter en dialog med restaurantens leder på aftenen.

"Det er dybt beklageligt, at jeg efter dialog med lederen i restauranten måtte lukke restauranten, da der ikke var medarbejdere nok til at køre restauranten tilfredsstillende. Det skyldtes primært sygemeldinger på dagen. Jeg undskylder overfor de gæster, der ikke kunne betjenes," lød det fra Beierholm.

Fremtiden ser lysere ud

På trods af den uheldige hændelse er der ifølge Beierholm en positiv dialog mellem ham og medarbejderne. Han udtrykte håb om, at lignende episoder ikke vil gentage sig.

"Det har den seneste tid været udfordrende at få bemanding nok, men vi er i fuld gang med at ansætte," udtalte Beierholm og understregede, at restauranten allerede var genåbnet lørdag morgen. Han håber, at fredagens begivenheder var en engangsforeteelse.

Manglende kommentarer fra hovedkontoret

McDonald's hovedkontor, F20, der ellers har været kendt for at fremhæve det gode arbejdsmiljø på deres restauranter, har valgt ikke at kommentere på sagen, hvilket efterlader spørgsmål om, hvordan kæden vil adressere lignende problemer fremover.