Kæmpe 'bombe' i Farhad-sagen: Det var planlagt

Emil Martesen

44 uger siden

|

30/10/2023
Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Farhad-sagen vil ingen ende tage.

Dagens topnyheder

En overraskende udvikling har kastet nyt lys over den syriske familie fra Vejle, der for nylig blev kendt gennem DR-dokumentaren "Forfulgt af politiet?".

I kølvandet på DR-dokumentaren, der drejer sig om, at en 16-årig dreng ved navn Farhad forsvandt den 9. april 2022 efter en politiaktion, har den unge dreng fra Vejle angiveligt været i kontakt med familien.

Men spørgsmålet om, hvorvidt Farhad Tober er fundet, har skabt en labyrint af usikkerhed og spekulationer.

Nu skal man dog blot spole tiden to dage tilbage, før en række medier kunne løfte sløret for, at den unge mand fra Vejle var blevet genforenet med sin familie i Tyskland - nærmere bestemt Kiel.

Der blev dog ikke lejlighed til at få et par bevingede ord fra Farhad. I stedet valgte familien at skærme ham fra pressens nysgerrige blikke og besvarede selv spørgsmålene fra de fremmødte journalister.

Selvsamme tøven har politiet haft i sagen indtil videre.

Men det er der for alvor lavet om på nu.

Sydøstjyllands Politi oplyser til Vejle Amts Folkeblad, at politiet tidligere har modtaget oplysninger om, at den 17-årige Farhad Tobers familie har været i kontakt med ham, mens det har været udlagt, at han var forsvundet.

Det skriver B.T.

"Sydøstjyllands Politi modtog den 26. april 2022 oplysninger om, at Farhad Tober blev holdt skjult på en ukendt adresse, at hans mor havde kontakt med ham, samt at grunden til, at Farhad Tober blev holdt skjult, var, at familien var bange for, at Vejle Kommune ville tvangsfjerne ham, ligesom et familiemedlem ønskede at skade politiets omdømme", oplyser Ulla Kaspersen, der er kommunikationschef hos Sydøstjyllands Politi til avisen.

Men det stopper ikke der.

"Ultimo marts 2023 rettede en kvinde henvendelse til Sydøstjyllands Politi. Kvinden oplyste i den forbindelse, at hendes barn havde fortalt, at barnet ”sidst på året 2022” var gået forbi en gruppe på skolen, der via en telefon havde haft korrespondance med Farhad Tober. Kvinden oplyste endvidere, at det var almindeligt kendt blandt eleverne på skolen, at Farhad Tober har det godt, ligesom det var almindelig kendt, at han opholder sig i Tyskland. Farhad Tobers familie har i forbindelse med behandlingen af sagen oplyst til politiet, at de ikke har forbindelser i Tyskland. Sydøstjyllands Politi vurderede på den baggrund – og henset til oplysningernes ukonkrete karakter – at der ikke var relevante efterforskningsmuligheder, der kunne verificere oplysningerne", skriver politiet til Vejle Amts Folkeblad.

Familien tager dog kraftig afstand fra politiets oplysninger, som onklen Hefkr Ibrahim kalder for 'bullshit'.

Der er nu kun lagt endnu mere brænde på bålet i sagen, der efterhånden har flere ubesvarede spørgsmål end svar.