Jonas Vingegaard anvender 'farlig gas': "Der er ikke noget suspekt over det"

Kamille Isaksen

7 uger siden

|

16/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard bryder nu tavsheden.

Dagens topnyheder

Årets Tour de France er i fuld gang, og Jonas Vingegaard kæmper med stor ihærdighed for at sikre sig den eftertragtede gule trøje.

I øjeblikket ser det dog ikke ud til at være det mest sandsynlige udfald, da slovenske Tadej Pogacar har været fuldstændig ustoppelig siden løbets begyndelse.

I går, mandag, var der dog en hviledag, hvilket gav danskeren tid til blandt andet at deltage i et interview.

B.T. skriver nu, at snakken faldt på et særligt emne, da den stod på afslapning for den ydmyge Glyngøre-dreng.

Det har nemlig set dagens lys, at den danske stjerne og hans holdkammerater fra Visma-Lease a Bike benytter sig af kulilte, som beskrives som en livsfarlig gas, til at måle resultaterne af deres højdetræningslejre.

Bryder tavsheden

Det udenlandske medie Escape Collective har skrevet om, hvordan kulilte kan bruges til at få en urimelig fordel i cykling, men Jonas Vingegaard slår fast, at der ikke er noget suspekt over den måde, han - og resten af hans hold - bruger det på:

"Der er ikke noget suspekt over det eller noget som helst. Det er egentlig bare for at måle, hvor mange røde blodlegemer, man har i blodet - og en måde at måle effekten af en højdetræningslejr," siger han og forklarer senere følgende:

"Vi måler det (blodværdier, red.) den dag, vi kommer derop, og måler igen, når vi tager ned. Så ser man forskellen. Der er ikke mere i det, og det er egentlig bare en måde at se, om højdetræningslejrene virker. Det kunne være spild af tid og penge, hvis der ikke var et resultat."

Tæt løb

Lige nu har Vingegaard mere end tre minutter op til sin evige rival, men ifølge flere eksperter ligger de sidste etaper bedre til danskeren, end de gør til sloveren.

Tiden vil vise, om Vingegaard kan lave det Tour-hattrick, der er blevet snakket så meget om.