Ovnstegt kylling med smagfulde grøntsager.
Til 4 personer skal du bruge:
1 kylling
1 økologisk citron
4 røde peberfrugter
200 g små tomater
200 g rødløg
200 g champignon
1 helt hvidløg
200 g sorte oliven uden sten
50g soltørrede tomater
1 potte persille
Italiensk krydderiblanding, havsalt, sort peber og tørret oregano
800g grønne bønner – friske eller frosne
Udkern peberfrugterne og skær dem strimler.
Pil rødløgene og skær dem i strimler. Skær champignonerne i halve. Pil hvidløgsfedene. Hak de soltørrede tomater fint.
Bland peberfrugt, tomater, rødløg, champignon, hvidløgsfed, sorte oliven og soltørrede tomater sammen og læg grøntsagerne i et ildfast fad. Krydr med havsalt, sort peber og tørret oregano.
Skyl den økologiske citron og put den op i kyllingen. Gnid kyllingen ind i italiensk krydderiblanding og havsalt og læg den ovenpå grøntsagerne. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200C og steg herlighederne til kyllingen er gennemstegt (og kødsaften klar).
Det tager typisk 60-90 minutter afhængig af ovn og størrelse på kyllingen.
Server med letkogte grønne bønner og et drys af friskhakket persille.
Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.
Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: