Hvis du er MitID-bruger, bør du læse med her

Emil Martesen

30 uger siden

|

05/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre, hvis du er MitID-bruger.

Dagens topnyheder

Det er bestemt ikke uvant, at der er falske mails i omløb. 

Og nu er den gal igen. 

Sagen er den, at vi her på redaktionen har modtaget en falsk mail, der påstår at være fra MitID.

Det er dog ret tydeligt at spotte, at mailen er et dårligt forsøg på svindel, men alligevel advarer vi nu vores læsere mod at trykke på det tilsendte link.

Du kan se mailen herunder.

Foto: Dagens.dk

Hvis du ud fra ovenstående mail ikke kan gennemskue, at mailen er sendt fra svindlere, så giver afsenderens navn det også væk.

Foto: Dagens.dk

Du bør under ingen omstændigheder trykke på det tilsendte link, da det kan ende med at blive en dyr fornøjelse for dig, hvis svindlerne først får adgang til dine personlige oplysninger.

Flere eksempler

Det er ikke altid, at det er lige let at gennemskue, hvornår en mail kommer fra svindlere.

Af og til ser falske mails fra offentlige instanser og store virksomheder ganske legitime ud, men det er altid vigtigt at være på vagt, hvis man får en uventet henvendelse.

Det er en god idé altid at huske på, at offentlige instanser og store virksomheder som hovedregel aldrig vil bede dig om dine oplysninger eller bede dig om at foretage en handling via mail eller sms.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har modtaget en oprigtig mail eller en svindelmail, kan du altid kontakte den pågældende virksomhed eller offentlige instans gennem deres officielle sider.