Her er de fem bedste Madrid-derbyer

admin

10 år siden

|

24/05/2014

Dagens topnyheder

Lørdag aften spiller rivalerne og naboerne Real Madrid og Atlético Madrid den første Champions League-finale mod hinanden nogensinde.

Holdene har dog mødt hinanden i andre store opgør. Her er fem af de bedste derbyer mellem de to Madrid-klubber:

* I 1959 mødtes de to hold i semifinalen i mesterholdenes Europa Cup, som i dag kendes som Champions League. Tre kampe skulle der til for at sende et hold videre til finalen. Real Madrid vandt det første opgør 2-1, mens Atlético vandt returopgøret 1-0. Den afgørende kamp vandt Real i Zaragoza 2-1. Real vandt senere finalen over franske Stad de Reims.

* Året efter, i 1960, mødte de to Madrid-hold atter hinanden. Denne gang i den spanske pokalfinale Copa del Rey. Her fik Atlético Madrid sin revanche og vandt finalen 3-1 over Real Madrid.

* I 1999 mødte de to hold hinanden i La Liga-turneringen. For Atlético Madrid var den sæson klubbens værste til dato med kun ni sejre i ligaen. Alligevel var der et moment af triumf, da holdet slog Real 3-1 på rivalernes hjemmebane Bernabeu.

* I 2012 havde Real Madrid brug for en vigtig sejr over Atlético for at afholde Barcelona i at tage den fjerde La Liga-titel. Takket være verdensstjernen Cristiano Ronaldos hattrick vandt Real 4-1 over Atlético - det sidste mål blev sat ind af Jose Maria Callejon. Det var Radamel Falcao, der scorede for Atlético.

* I 2013 lykkedes Atlético Madrid at sejre over Real Madrid i Copa del Rey-finalen for første gang i 14 år - med den nuværende træner Diego Simeone ved roret. Efter forlænget spilletid og mål i det 99. minut af Miranda kunne holdet tage deres tredje trofæ i Simeones 18 måneder korte trænerperiode.

Lørdagens Champions League-finale fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/AFP