Har du lagt mærke til det? Sådan påvirker ny stor MitID-opdatering dig

Emil Martesen

2 uger siden

|

29/08/2024
Nyheder
Foto: MitID
Foto: MitID
Har du lagt mærke til det?

Dagens topnyheder

MitID er kommet for at blive.

Mere end fem millioner danskere har allerede MitID-appen downloadet på deres smartphone, og derfor berører det også stort set alle voksne danskere, når appen bliver opdateret.

Og det er netop sket.

MitID-appen har gennemgået en række opdateringer, der ha til hensigt på at styrke sikkerheden og forbedre brugeroplevelsen.

De omtalte ændringer blev tilgængelige for iPhone-brugere den 27. august, og Android-brugere må vente lidt længere, før opdateringen rulles ud til deres enheder.

Sådan skriver Nordea på deres hjemmeside.

En af de mest markante ændringer i den seneste opdatering er afskaffelsen af aktiveringskoder til MitID-enheder som kodeviser, kodeoplæser og chip.

Brugere bør i den forbindelse være opmærksomme på, at aktivering fremover vil kræve en proces med pas- og ansigtsscanning via MitID-appen eller et personligt fremmøde i Borgerservice.

Det tiltag gør det vanskeligere for kriminelle at misbruge MitID og sikrer samtidig en nemmere aktiveringsproces for brugerne.

Brugerfladen er blevet ændret

Derudover byder opdateringen på en række forbedringer af brugerfladen i MitID-appen.

En mere overskuelig menu gør det nemmere at navigere i appen og finde de funktioner, man har brug for.

Særligt for brugere med udenlandske pas eller navne, der indeholder specialtegn, vil den nye version af appen være en fordel, da den nu understøtter disse elementer bedre.

Hold dig opdateret

De netop indførte ændringer vidner om, at du gør klogt i at holde sig opdateret omkring den populære app.

Ved at implementere sikkerhedsforanstaltninger og brugervenlige funktioner sikrer MitID, at danske borgere har adgang til en sikker og effektiv digital identifikationsløsning.

Det anbefales derfor, at brugere regelmæssigt tjekker for opdateringer og installerer dem for at drage fordel af de nyeste forbedringer.