Han skrev sange mange danskere har sunget med på: Nu er dansk ikon død

Emil Martesen

37 uger siden

|

02/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

Danmark har mistet en af sine mest elskede salmedigtere og højskolelærere, Jens Rosendal, der er gået bort kort før nytår i en alder af 91 år.

Kendt for sin dybe forståelse for menneskelige følelser og evnen til at omsætte dem til sang, efterlader Jens Rosendal sig et varigt aftryk i dansk kulturarv.

Det skriver JydskeVestkysten tirsdag.

Jens Rosendal, født tilbage i 1932 i et indremissionsk hjem i Vendsyssel, blev en stemme for mange gennem sine sange og salmer. Hans mest kendte værk, 'Du kom med alt det der var dig', også kaldet 'Forelskelsessangen', er blevet sunget ved utallige kulturelle arrangementer, familiefester og højtider.

Sangen, som han skrev i en alder af 50 år, da han sprang ud som homoseksuel, er en hyldest til kærligheden til hans unge kæreste, Ulrik, og har rørt mange med sin ærlighed og følsomhed.

Jens Rosendal blev uddannet lærer fra Nørre Nissum Seminarium og var ansat på Løgumkloster Højskole fra 1965 til 1987, og siden ved Jaruplund Højskole i Sydslesvig frem til 1995. Hans passion for poesi og musik begyndte tidligt, og han skrev sine første digte og sange som 12-årig.

Hans bortgang markerer enden på et liv dedikeret til undervisning, poesi og musik. Jens Rosendals bidrag til dansk kultur og hans evne til at udtrykke de dybeste følelser gennem sine tekster vil blive husket og værdsat i generationer. Hans værker lever videre, ikke kun i de sange, der synges, men i de hjerter, de har berørt.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende.