Han blev afsløret i “Den sorte svane”: Nu graves der endnu dybere

Kamille Isaksen

2 uger siden

|

12/06/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Han afslørede sig selv under skjult kamera, og det får nu konsekvenser.

Dagens topnyheder

De fleste danskere sad som klistret til skærmen, da TV2-dokumentaren, 'Den sorte svane', kom ud på alle tjenester.

Dette skyldes, at danskerne pludselig fik et indblik i, hvad der skete i det skjulte. Dokumentaren viser hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber arbejder sammen om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Og den noget så omdiskuterede dokumentar har for alvor sat gang i noget af et efterspil.

I dokumentaren bliver flere store kanoner afsløret, og blandt dem er den ellers garvede advokat Nicolai Dyhr. 

Sagen om advokat Nicolai Dyhr har taget en dramatisk drejning efter TV 2's dokumentar "Den Sorte Svane". Afsløringerne har ført til, at Gældsstyrelsen er parat til at bruge millioner på at genåbne mindst 25 konkurssager, hvor Nicolai Dyhr har været kurator.

Det skriver TV 2.  

Denne beslutning kommer som en konsekvens af de skjulte optagelser i dokumentaren, der viste Nicolai Dyhr udtale sig kompromitterende om sin håndtering af konkurssager.

Nicolai Dyhr arbejdede tidligere hos det anerkendte advokatfirma Horten. Efter dokumentarens afsløringer om hans villighed til at ignorere økonomisk kriminalitet, blev han fjernet fra Gældsstyrelsens advokatpanel. Sø- og Handelsretten har besluttet at genåbne sagerne for at sikre, at de er blevet behandlet korrekt og i kreditorernes interesse. 

Tilliden er væk

Genåbningen af sagerne sker, fordi Gældsstyrelsen har mistet tilliden til, at Nicolai Dyhr har arbejdet i kreditorernes interesse. I dokumentaren blev Nicolai Dyhr fanget på skjult kamera, hvor han indrømmede at ville ignorere visse former for økonomisk kriminalitet. Kammeradvokaten er nu blevet bedt om at gennemgå sagerne for at sikre, at der ikke har været uvedkommende hensyn involveret.

Genåbningen og gennemgangen af de mange sager forventes at koste Gældsstyrelsen op mod 1,25 millioner kroner. Dette skyldes, at hver sag kan kræve op til 50.000 kroner for en grundig gennemgang. Sø- og Handelsretten har allerede godkendt genåbningen af 16 sager, mens yderligere ni sager afventer godkendelse.