Grønne fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

Ninna Andreasen

|

27/04/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fiskefrikadeller er en god måde at få sin vigtige dosis fisk på - og hvis ungerne ikke er så vilde med fisk, kan der snydes lidt i dem ad denne vej.

Her har jeg brugt torskefilleter, men man kunne også sagtens bruge anden hvid fisk. Eller fersk laks for den sags skyld.

Til fire personer skal du bruge:

Grønne fiskefrikadeller
600 gram torskefillet
Et æg
En til halvanden deciliter havregryn
Et løg
Et bundt basilikum
Saften af en halv citron
Salt og peber
Olie til stegning

Remouladen 
Tre-fire spiseskefulde god mayonnaise - eller hjemmerørt som her (Se opskriften på hjemmerørt mayonnaise her)
En spiseskefuld cremefraiche eller Cheasy Fraiche (Hvis du bruger fuldfed cremefraiche, er det nok med tre spiseskefulde mayonnaise. Hvis du bruger Cheasy Fraiche som jeg, skal der fire spiseskefulde til).
En spiseskefuld hakkede kapers
En spiseskefuld hakkede gulerødder
En spiseskefuld hakket rødkål
En spiseskefuld syltede agurker (gerne hjemmesyltede)
Et finthakket løg
En teske dijonsennep
Salt, peber og sukrin eller sukker til at krydre med
Eventuelt gurkemaje for at gøre remouladen mere gul

Sådan gør du

Remouladen
Et godt tip til hjemmerørt remoulade er at sylte alle ingredienserne på én gang. Det havde jeg desværre ikke mulighed for her, men hvis du er ude i bedre tid, kan du sylte for eksempel rødkål, gulerødder, løg og agurker i samme glas. Blomkål er også lækkert i en hjemmerørt remoulade.

Men nu til opskriften!

Hak kapers, rødkål, gulerødder, løg og agurker helt fint. Bland det sammen med mayonnaisen, cremefraiche og dijonsennep.

Smag til med salt, peber og sukrin eller sukker. Justér eventuelt farven med gurkemaje.

Grønne fiskefrikadeller
Skræl løget, hak det groft og kom det sammen med et bundt basilikum i en blender. Hak det hele fint fint.

Kom torskefilletten ned i blenderen og hak ligeledes kødet fint.

Hæld massen over i en skål og rør ægget ud i den. Tilsæt havregryn og bland farsen. Tilsæt salt og peber efter smag og behag.

Tænd panden på middelhøj varme og kom olie på den.

Form frikadeller af farsen og steg dem i cirka fem minutter på hver side.

Servér eventuelt fiskefrikadellerne med ristet rugbrød og citronskiver af resten af citronen, du har brugt til fiskefrikadellerne.

God appetit.

Se flere billeder i galleriet nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: