Glædeligt nyt til disse boligejere: Får et større rådighedsbeløb

Emil Martesen

4 dage siden

|

13/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En række boligejere får et større rådighedsbeløb.

Dagens topnyheder

Man skal ikke spole tiden ret langt tilbage - nærmere bestemt torsdag - før Den Europæiske Centralbank (ECB) meldte ud om en ny rentenedsættelse.

Rentenedsættelsen allerede er blevet regnet ind i de bindende lån, såsom F3- og F5-lån.

Men nu er der andre boligejere, der også kan se frem til at få glæde af torsdagens nedsættelse. Det gælder for de boligejere, der har F-kort.

Ifølge Ekstra Bladet kan se frem til at få en kontant bonus, når deres rente bliver ændret den 1. januar.

Det betyder, at der er en chance for, at boligejere kan spare flere tusinde kroner på deres lån hver måned. Den primære grund til dette er, at der er en forventning til, at ECB sænker renten senere på året:

"En rentenedsættelse på 0,25 procentpoint betyder i sig selv en månedlig rentebesparelse på ca. 160 kr. efter skat pr. lånte million kroner på et F-kort-lån", skriver Sune Malthe-Thagaard, der er chefanalytiker i Totalkredit, i en kommentar ifølge Ekstra Bladet.

Han fortæller også, at ECB allerede har sænket renten én gang, men at der er forventning om, at det kommer til at ske igen. Derfor kan de danske boligejere se frem til en besparelse på 400 kr. pr. lånte million:

"Da ECB allerede har nedsat renten en gang, og vi forventer, at de vil nedsætte den endnu engang i år, så vil danskere med F-kort-lån kunne se frem til en rentebesparelse på knap 400 kr. (per lånte million, red.) sammenlignet med det, de betaler i dag", afslører han.

Hvis du er en af de mange danske boligejere, der har valgt at tegne et sådant lån, kan du godt begynde at se frem til årsskiftet.

Disse rentenedsættelser er nemlig med til at gøre, at der vil være mere luft i budgettet. Renten for F-kort kan justeres hvert halve år. Det blev sidst fastsat den 1. juli.