Gælder fra i dag: Nu er dette ikke længere lovligt

Kamille Isaksen

13 uger siden

|

01/07/2024
Nyheder
Foto: Sikkerhedsstyrelsen
Foto: Sikkerhedsstyrelsen
Folketinget vedtog den 4. juni 2024 nye forbud.

Dagens topnyheder

I dag træder nye forbud i kraft på baggrund af ny skærpet lovgivning i forbindelse med regeringens forebyggelsesplan. Forebyggelsesplanen har til formål at nedsætte børn og unges forbrug af tobak, nikotin og alkohol.

Derfor er det fra i dag forbudt at indføre, købe, udlevere, modtage, fremstille, forarbejde og besidde ulovlige e-cigaretprodukter med nikotin.

Det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"De nye forbud skulle gerne gøre det meget sværere for børn og unge at få fat i de nikotinholdige engangs-e-cigaretter med smag af for eksempel melon, blåbær eller tutti frutti. Overtræder du et af de nye forbud for ulovlige e-cigaretprodukter, vil du som udgangspunkt blive meldt til politiet, ligesom du risikerer at få en bøde," fortæller Stine Pedersen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Den nye lovgivning betyder blandt andet, at du ikke længere må købe engangs-e-cigaretter med nikotin og nikotinholdige genopfyldningsbeholdere med kendetegnende aroma af andet end mentol og tobak hjem fra nettet eller få produkterne gratis af en ven.

Der er dog få undtagelser. Som privatperson må du gerne medbringe op til ti enheder af ulovlige e-cigaretprodukter med nikotin fra udlandet og besidde dem i Danmark, så længe det udelukkende er til eget forbrug.

Sikkerhedsstyrelsen fører kontrol med elektroniske cigaretter og vil også føre kontrol med, om de nye forbud overholdes.

Kontrollen vil blive udført i et tæt samarbejde med Toldstyrelsen og Skattestyrelsen.