Fredag omkom 62 passagerer i tragisk flystyrt: Nu er der skræmmende nyt

Emil Martesen

4 uger siden

|

16/08/2024
Nyheder
Foto: X
Nu er der skræmmende nyt.

Dagens topnyheder

Hele verden står tilbage med tomhed efter fredagens tragiske flystyrt i forstaden til Sao Paulo, Vinhedo.

Her styrtede et Voepass 2-fly ned med 62 personer ombord, der alle omkom.

Flyets 'black box' er nu blevet fundet og optagelserne giver et skræmmende indblik i de sidste minutter af flyets færd blev.

Flere brasilianske medier har fået adgang til information fra efterforskningen, og ifølge dem forsøgte piloterne desperat at rette op på flyets pludselige højdetab.

Andenpiloten Humberto de Campos e Silva reagerede med et chok, da flyet pludselig begyndte dets pludselige højdetab.

Han bad derefter om at øge kraften for at stabilisere flyet, men blot et minut senere skete det uundgåelige – flyet styrtede mod jorden, og skrig kunne høres, inden optagelserne sluttede.

Men det stopper ikke her.

Data fra flytracking-tjenesten Flightradar 24 viser, at flyet foretog et skarpt sving og begyndte at miste højde klokken 13.21 lokal tid.

Inden for få minutter faldt flyet fra en højde på fem kilometer til blot 1,2 kilometer. Flyet styrtede ned klokken 13.25, og sekunder efter brød det i brand.

Årsagen er endnu ikke fastlagt

Mens årsagen til styrtet endnu ikke er fastslået, afslører 'black box'-dataen, at der ikke var nogen advarselslyde, der kunne indikere brand, elektrisk fejl eller motorproblemer.

Efterforskerne har dog haft svært ved at analysere de sidste optagelser, da propellerne på flytypen ATR 72-500, som er tæt på cockpittet, skabte høje lyde, der forstyrrede kommunikationen.

Eksperter har allerede sammenlignet ulykken med et lignende flystyrt fra 1994, hvor en ATR 72 styrtede ned i Indiana i USA på grund af isdannelse.

Det har rejst spørgsmål om, hvorvidt overisning kan have spillet en rolle i den seneste ulykke.

Du kan se den tragiske flyulykke herunder: