Fra på lørdag bliver det helt anderledes i Rema 1000: "Det vil koste os, men det er nødvendigt"

Emil Martesen

1 dag siden

|

26/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra på lørdag bliver det helt anderledes i Rema 1000.

Dagens topnyheder

Når kunderne skal købe ind til hverdagsklassikere som lasagne og pasta bolognese, er hakket oksekød fortsat blandt favoritterne - men samtidig ønsker flere at mindske forbruget af netop det røde kød, som er blandt de mere klimabelastende produkter.

Og når man handler, så tager man en pakke kød - men efter aftensmåltidet er der ofte lidt tilbage i gryden, som ryger i skraldespanden.

Derfor lancerer REMA 1000 nu et afgørende initiativ, som har potentialet til at gøre det muligt for kunderne at købe hakket oksekød og reducere forbruget samtidig.

Mængden i REMA 1000s egne varianter af hakket oksekød mindskes nemlig med op til 20 %, og priserne sænkes tilsvarende, så de stadig er fuldt konkurrencedygtige.

Det skriver REMA 1000 i en pressemeddelelse.

"Det vil koste os, men det er nødvendigt. For hvis vi ikke gør noget, så koster det endnu mere på den lange bane. Oksekød er i toppen, når der peges på mest klimabelastende produkter, og mange danskere vil gerne spise lidt mindre kød for at give deres bidrag til omstillingen. Med de reducerede mængder får kunderne mulighed for netop det, og de står ikke tilbage med mere kød, end de reelt har brug for. Det er også vigtigt i forhold til at undgå madspild, og når prisen reduceres tilsvarende, giver det mening hele vejen rundt - og så håber vi, kunderne i stedet køber lidt flere grøntsager", siger kategorichef i REMA 1000, Jonas Garly Sørensen.

I forlængelse af initiativet arbejder discountkæden desuden på en løsning, som ligeledes skal reducere dimensionerne på selve kødbakkerne og dermed minimere indholdet af plastik i emballagerne.

De nye pakker lander i køledisken på lørdag - og vil være i REMA 1000 butikker over hele landet.

Fakta:

Initiativet får følgende betydning for kiloprisen på REMA 1000 Hakket Oksekød:

400 gram 4-7% hakket oksekød reduceres til 350 gram.

500 gram 8-12% og 15-18% hakket oksekød reduceres til 400 gram.

1000 gram 15-18% hakket oksekød reduceres til 800 gram.

Priserne sænkes samtidig tilsvarende, da REMA 1000 altid vil være konkurrencedygtige.