Forbrugerrådet: Se dig godt for inden rejsen

admin

10 år siden

|

07/01/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Er uheldet ude på rejsen, kan det blive bekosteligt.

Ikke kun for helbredet, men også for pengepungen.

Med afskaffelsen af det gule sygesikringsbevis, risikerer flere rejsende selv at hænge på regningen, hvis de bliver syge eller kommer til skade i et andet EU-land.

Derfor gælder det om at sætte sig ind i ferielandets regler for egenbetaling, lyder rådet fra Forbrugerrådet Tænk til de mange, som de kommende måneder skal holde vinterferie uden for landets grænser.

- Lige nu hersker der både forvirring hos mange forbrugere og forsikringsselskaber, fordi reglerne er nye, siger seniorjurist i Forbrugerrådet Mads Mølgaard Braüner til Ritzau.

Han anbefaler rejsende at gå ind på hjemmesiden "Husk det blå", som Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen står bag, og taste destinationen ind.

Herefter er det muligt at se, hvor stor egenbetalingen er i det pågældende land. Som udgangspunkt er man med det blå kort ligestillet med borgerne i det EU-land, man rejser i.

Er der egenbetaling i landet, gælder det også for de danskere, der kommer til skade.

- Kan man eksempelvis læse, at der er en egenbetaling for en knæoperation på 12.000 kroner, er det en god idé at tegne en privatforsikring, der kan dække.

- Og skal du på skiferie, så sørg for at få en hjemrejsedækning, for uden den kan det blive meget dyrt.

Det gule sygesikringsbevis blev afskaffet i august sidste år og erstattet af et blåt, som ikke har den samme dækning.

Derfor regner forsikringsselskaberne med, at danskerne vil anmelde flere skader, og det får selskaber som Topdanmark, Tryg, Gouda og Europæiske til enten at hæve priserne for rejseforsikringer eller overveje det.

I Tryg oplyser pressetalsmand Tanja Frederiksen til Ritzau, at rejseforsikringen for det store flertal af kunder årligt vil stige med mellem 100 og 300 kroner.

- Det er ikke, fordi vi skal tjene penge på det her, men vi har fået en række udgifter, efter at det gule sikringsbevis er blevet afskaffet, siger Tanja Frederiksen.

Forbrugerrådet er ikke overrasket over prisstigningerne.

- Selskaberne skal tage sig af en række nye opgaver og udvikle nye produkter, siger Mads Mølgaard Braüner.

- Men vil vi være opmærksomme på, hvor meget prisen stiger. Der skal være overensstemmelse mellem prisstigningen og udbetalingerne af erstatninger.

/ritzau/