Fodfejl kan rykke konflikt i dansk fodbold

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Divisionsforeningen har måske lavet en fodfejl, da den udsendte et konfliktvarsel til Spillerforeningen fra 1. juli, skriver Ekstra Bladet.

Det kan nemlig være kommet for sent frem til Spillerforeningen, og det kan muligvis rykke konflikten en måned frem - fra og med 1. august - hvor en konflikt kan gøre endnu mere ondt på dansk fodbold.

Divisionsforeningen sendte onsdag et anbefalet brev, men Spillerforeningen modtog først brevet mandag 2. juni, da kontoret var lukket både torsdag og fredag i sidste uge.

Konfliktvarslet skal tilkendegives den anden part i et anbefalet brev mindst én måned, før den iværksættes, og en arbejdsstandsning kan kun iværksættes fra den 1. i en måned.

Da Spillerforeningen først modtog brevet 2. juni, kan en arbejdsstandsning tidligst iværksættes fra 1. august efter et fornyet varsel fra enten Divisionsforeningen eller Spillerforeningen.

- Efter råd fra LO har vi afsendt en protest til Divisionsforeningen, fordi vi ikke har modtaget konfliktvarslet rettidigt.

- Hvis ikke Divisionsforeningen er enig med os, må vi gå videre til arbejdsretten, siger Spillerforeningens formand, Thomas Lindrup, til Ekstra Bladet.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, mener, at det er en besynderlig opførsel fra Spillerforeningen.

- Nu må Thomas Lindrup optræde med en smule anstændighed. Det er useriøst at hævde, at vi ikke har sendt konfliktvarslet i tide.

- Vi sendte et anbefalet brev onsdag og har en kvittering på, at det er sendt. Jeg ringede siden fredag formiddag til Mads Øland (Spillerforeningens direktør, red.).

- Han svarede på sms, at han ikke kunne tale. Siden orienterede jeg både Thomas Lindrup og Mads Øland om vores konfliktvarsel på mail.

- I øvrigt er det mærkeligt at holde lukket en fredag på en almindelig arbejdsdag. Vi havde et bud på Spillerforeningens adresse tre gange. Vi har gjort alt, hvad der står i vores magt for at orientere dem, siger Claus Thomsen til avisen.

/ritzau/