Akut forgiftning: Flere hunde døde på dansk strand

Julie Møller

225 uger siden

|

30/09/2020
Nyheder
Modelfoto - der er ikke tale om denne hund i artiklen. Foto: Shutterstock.com
Modelfoto - der er ikke tale om denne hund i artiklen. Foto: Shutterstock.com
På få uger er flere hunde døde på dansk strand af akut forgiftning.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Indenfor få uger er tre hunde døde af akut forgiftning. Det skriver Sn.dk.

Alle tre var sunde og raske hunde mellem 4,5 og 6 år, og alle tre hunde er blevet luftet på den samme strand i Greve.

En af hundene var Lea Isings hund Happy. Til Sn.dk fortæller hun, at dagen efter en gåtur den 25. august vågnede op til en syg hund. Hun valgte at lukke Happy ud i haven, og tog derefter på arbejde. Men inden hun nåede hjem om eftermiddagen havde Happy fået det så dårligt, at den døde. 

En dybt ulykkelig Lea Ising valgte at få Happy obduceret, og her fandt man ud af, at der var tegn på en forgiftning. 

“Det er en forgiftning, men det kan være blågrønalger, svampe, narkotika, rottegift eller noget helt andet,” forklarer dyrlæge Jon Islandi, der stod bag obduktionen.  

I det andet dødstilfælde er lægernes vurdering, at det er giftstofferne fra blågrønalgerne, der er skyld i den tragiske hændelse, mens dyrlægerne i det tredje tilfælde giver rottegift skylden. 

Tror det var rottegift

Lea Ising tror, at hendes hund indtog rottegift før den døde. Det skyldes blandt andet, at Happy kastede en grøn klump op, som ‘kan minde om de blokke med rottegift, som normalt lægges i lukkede rottefælder,’ forklarer Lea Ising. Derudover var Happys sidste dag meget lig det, som den tredje hund var igennem, hvor lægerne konstaterede, at rottegift var årsagen.

Hun opfordrer andre hundeejer til at være ekstra opmærksomme, når de lufter deres firbenede venner. 

Kontakt straks dyrlægen

Hvis man har mistanke om, at ens hund er kommet i kontakt med noget giftigt, bør man straks kontakte en dyrlæge, oplyser dyrehospitalet AniCura. I nogle tilfælde findes specifikke tests til anvendelse ved mistanke om forgiftning, men i de fleste tilfælde er det nødvendigt at vide, hvad hunden er kommet i kontakt med. Derfor er det vigtigt at medbringe eventuelle emballager eller planter til dyrlægen.