FAKTA: Danmark kan spille på flere måder

admin

|

28/05/2014

Sverige venter i en venskabskamp onsdag aften, og det danske fodboldlandshold kan gøre brug af flere forskellige formationer, hvis der bliver brug for det.

I torsdagens venskabskamp spillede Danmark med to forskellige systemer i de to halvlege ude mod Ungarn. Fodboldkampen endte 2-2.

Den danske startopstilling (4-3-3) så således ud:

Startopstilling: Stephan Andersen - Jakob Ahlmann Nielsen, Daniel Agger (anfører), Simon Kjær (46. Andreas Bjelland), Lars Jacobsen - William Kvist (46. Rasmus Würtz) - Michael Krohn-Dehli (79. Thomas Kahlenberg), Christian Eriksen, Jakob Poulsen (46. Morten ''Duncan'' Rasmussen), Kasper Kusk (46. Lasse Schöne) - Martin Braithwaite

I første halvleg valgte landstræner Morten Olsen at spille med sit normale system, hvor William Kvist var defensiv midtbanespiller i en omvendt trekant med Michael Krohn-Dehli og Jakob Poulsen foran sig.

I anden halvleg lavede Morten Olsen om på systemet og spillede med to angribere i et ultraoffensivt 4-1-3-2-system, da Morten "Duncan" Rasmussen kom helt op i front med Martin Braithwaite som makker.

Rasmus Würtz kom ind i stedet for William Kvist, mens Lasse Schöne kom ind på den offensive midtbane i stedet for Jakob Poulsen.

Det gav langt flere chancer og underholdende dansk angrebsspil. Mens første halvleg blev tabt 0-1, så vandt danskerne de sidste 45 minutter med 2-1. Christian Eriksen og Lasse Schöne scorede de danske mål.

Begge de ungarske mål blev scoret efter omstillinger med meget få berøringer, hvor Danmark kom i ubalance.