Få mest for pengene: På dette tidspunkt af døgnet er benzin klart billigst

Emil Martesen

14 timer siden

|

20/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Få mest for pengene.

Dagens topnyheder

Benzinpriserne er i den grad havnet på danskernes læber efter priserne de senere år har taget et markant nøk opad.

Når det kommer til valg af brændstof, viser en ny undersøgelse, at diesel stadig er den billigste løsning, mens benzin er den dyreste. Elektricitet ligger et sted midt imellem.

Hertil er det dog værd at nævne, at der er en række faktorer, som du selv kan påvirke, så du ikke tømmer pengepungen.

Ifølge en analyse fra FDM kan der dog spares penge på benzinregningen med et nyttigt tip fra Tyskland.

Det skriver Nordjyske.dk.

Det rette tidspunkt

ADAC, FDM’s søsterorganisation, har nemlig undersøgt prisudviklingen på brændstof og fundet, at priserne svinger betydeligt i løbet af døgnet.

Den bedste tid at tanke benzin er om aftenen - særligt mellem klokken 19 og 22. Her kan der spares op til 50 øre per liter.

ADAC påpeger også, at ikke alle tankstationer tilbyder samme pris.

Prisforskellene mellem stationer kan være op til 50 øre per liter, og det er ofte billigere at undgå tankstationerne langs motorvejen. For dem, der kører på el, er der også penge at spare, afhængigt af hvor man lader op.

500 kroners forskel

FDM’s beregninger viser, at en bilferie fra Odense til Gardasøen og retur er billigst med diesel, men el er kun 144 kroner dyrere. Benzin koster derimod omkring 500 kroner mere for hele turen.

Det er værd at bemærke, at lademulighederne og priserne kan variere betydeligt, og det kan påvirke de samlede omkostninger.

En simpel ændring som at tanke om aftenen eller vælge en tankstation væk fra motorvejen kan give besparelser, der måske ikke redder hele feriebudgettet, men som stadig kan gøre en forskel i rejsens samlede omkostninger.