Er du en af dem? Sig aldrig dette til dit barn

Laurids Gjelstrup

2 timer siden

|

23/10/2024
Nyheder
Foto: Yakov Oskanov/Shutterstock
Foto: Yakov Oskanov/Shutterstock
Det må du aldrig sige!

Dagens topnyheder

Børn er forældrenes et og alt. Børn har stor betydning for forældre såvel som samfundet. Udviklingen og opdragelsen af børn skifter gennem generationer. Nu er der skelsættende nyt om netop det.

Det skriver Haibunda.

Når børn gør noget positivt, vil mor helt sikkert rose dem med forskellige sætninger. En sætning, der kan siges, er 'wow, du er virkelig fantastisk'.

Citat fra USA Today- siden blev en ny undersøgelse præsenteret på British Psychological Society Annual Conference, Bunda.

I denne forskning viste det sig, at ros givet regelmæssigt af forældre kan forbedre børns trivsel.

Undersøgelsen, der er baseret på Storbritanniens De Montfort Universitys Five Praises-kampagne, undersøgte 38 forældre til børn i alderen to til fire.

Kampagnen opfordrer forældre til at rose deres børns indsats eller præstationer, såsom at børste tænder, lære at cykle og passe kæledyr.

Vigtigheden af ​​indsats før man roser sit barn

Stanford-professor Carol Dweck har brugt årtier på at studere motivation og tror på kraften i ros. I mellemtiden har ros også forskellige typer.

"Den forkerte type ros vil skabe selvdestruktiv adfærd. Den rigtige type ros kan motivere eleverne til at lære," sagde han i forskningen med titlen The Perils and Promises of Praise , som stadig er anmeldt af USA Today.

Ikke nok med det, ifølge en psykolog med speciale i følelsesmæssig omsorgssvigt hos børn i Massachusetts, Jonice Webb, der siger, at det at sige 'positiv feedback' er en af ​​de bedre måder at give positiv ros på.

Alligevel siger forskere, at det er en god idé for mødre at ignorere ordet "stor", når de roser børn. Så hvilke ord kan bruges som erstatning?