Er du blandt? Særlig skattefinte kan spare 500.000 danskere flere tusinde kroner

Emil Martesen

5 uger siden

|

13/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du blandt?

Dagens topnyheder

En lang række danskere ser Skat som en jungle.

Men det er der heller ikke noget at sige til, da det kræver både tid og overskud at sætte sig ind i de omfattende regler.

Heldigvis er der nogle kloge hoveder, der indimellem deler guldkorn med danskerne, så de kan slippe lidt billigere, når Skat opkræver penge.

Nu viser det sig, at omtrent 500.000 danskere kan spare masser af kroner med en særlig finte.

Det fortæller PFA's privatøkonom Camilla Schjølin Poulsen til B.T.

Det er ikke nogen hemmelighed, at topskat rammer cirka en halv million danskere, og for at befinde sig i den gruppe skal man i 2024 tjene mindst 640.109 kroner før arbejdsmarkedsbidrag.

Indkomst over dette beløb beskattes med 15 procent ekstra, og derfor kan en lønstigning også hurtigt miste sin glans, når en stor del af den ryger til skat.

"Dem, der springer ind i topskatten og får en lønstigning tænker 'den der dejlige lønstigning kunne ikke mærkes særligt meget', men det er fordi, man kan mærke, at en stor del af indkomsten betales i skat", udtaler Camilla Schjølin Poulsen.

Der er dog en vej til at beholde flere af sine penge, og den særlige metode involverer at indbetale ekstra på pensionsopsparingen.

Ved at indbetale en del af lønnen til pension kan man udskyde indkomsten til senere i livet, hvor skattebetalingen er lavere. Det kræver dog, at man har et økonomisk overskud i hverdagen.

Camilla Schjølin Poulsen understreger vigtigheden af at overveje, om man har brug for hele sin løn nu, eller om det er muligt at udsætte en del af den:

"Så har man likviditet til ikke at få 100 pct. af sin løn udbetalt nu, kan man tænke ind i at få skubbet noget af sin løn til senere, hvor skattebetalingen ikke er så høj", lyder det.

Kan man eksempelvis undvære 50.000 kroner om året i fem år, kan man spare de 15 procent i skat og samtidig lade pengene vokse i en investering, hvor skatten på afkastet er relativt lav.