Er du blandt? Fantastisk penge-nyt til hver anden boligejer

Emil Martesen

10 uger siden

|

03/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du blandt?

Dagens topnyheder

Boligejere har længe længtes efter lavere renter, og nu er der langt om længe grund til at ånde lettet op.

Specielt de 50 procent af danske boligejere med variable boliglån, som har oplevet markante rentestigninger siden de tider, hvor renterne næsten var nul, har god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Ifølge Nordea er der nemlig håb om bedre tider på vej.

Det skriver Ekstra Bladet.

Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea Markets, lægger ikke skjul på, at hvis man tager udgangspunkt i den nuværende prognose, så forventer de, at renten på især de korte boliglån vil tage et markant dyk frem mod udgangen af næste år.

Han fortæller, at det vil ske, fordi ECB og Nationalbanken ventes at nedsætte renten én gang i kvartalet:

"Det vil ske, fordi ECB (Den Europæiske Centralbank, red.) og Nationalbanken ventes at nedsætte renten én gang i kvartalet, så indlånsrenten i Nationalbanken vil komme ned på 1,85 procent ved udgangen af 2025 mod 3,35 procent i dag. Vi forventer, at det vil betyde, at eksempelvis Kort Rente-lån vil falde til under 2 procent mod slutningen af næste år, mens F5-lånet vil nå ned på ca. 2,3 procent", lyder det fra ham.

De gode nyheder er dog primært for dem med korte lån.

Boligejere med faste renter og længere løbetider kan ikke forvente de samme rentefald:

"Til gengæld tror vi ikke, at de lange boligrenter kommer til at falde så meget, da en stor del af de ventede rentenedsættelser allerede er indregnet i de renter, vi har i dag. Så når vi kommer frem til udgangen af næste år, venter vi, at det 30-årige 4 procent-lån vil ligge med en kurs lige omkring 100", siger Jan Størup Nielsen videre.

Selvom prognoserne ser lovende ud for kortfristede lån, advarer chefanalytikeren om, at man ikke skal glæde sig for tidligt.

Han påpeger, at alle prognoser er forbundet med usikkerheder som inflation, krig og andre uforudsigelige begivenheder, der kan påvirke verdensøkonomien.