Er du blandt de 600.000 danskere? Helt nyt regel kan spare dig tusinder af kroner

Emil Martesen

30 uger siden

|

08/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Er du blandt de 600.000 danskere?

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at et hav af danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Men nu er der god grund til at trække på smilebåndet i et ellers komplekst økonomisk landskab. En ny ændring i pensionsreglerne har nemlig set dagens lys.

For mange danskere, der jonglerer med flere små pensionsopsparinger, også kendt som klatpensioner, er der kommet en velkommen forenkling. Disse små opsparinger, ofte efterladt i glemsel efter jobskifte, har hidtil været en kilde til bekymring og forvirring.

Men med det nye regelsæt, der tillader overførsel af pensionsordninger under 50.000 kr. uden negative konsekvenser for udbetalingsrettigheder, åbnes der op for nye muligheder.

Det skriver B.T.

Camilla Schjølin fra PFA lægger heller ikke skjul på fordelene ved den nye ordning:

"Klatpensioner på mindre end 50.000 kr. kan nu flyttes til et nyt sted, uden at man ødelægger sin udbetalingsrettighed".

Op mod 600.000 danskere estimeres at have en eller flere klatpensioner, og indtil nu har der været gode argumenter både for og imod at samle disse. Et centralt argument for at beholde separate ordninger har været udbetalingsrettigheden, som varierer afhængigt af, hvornår pensionsordningen er oprettet. Med de nye regler synes dette dilemma nu at være løst.

Andreas Munk Hansen fra Forsikring & Pension ser også positivt på ændringen:

"De nye regler er et super godt redskab i forhold til klatpensioner". Han påpeger, at selvom der kan være grunde til at beholde separate klatpensioner, vil mange være bedre stillet ved at samle dem, især fordi det kan reducere administrationsomkostningerne.

Jeanette Kølbek fra Nykredit har regnet på det og konkluderer, at der kan være tusindvis af kroner at spare ved at samle sine pensionsordninger. Dette understreger, at de nye regler ikke kun er en administrativ lettelse, men også kan have en reel økonomisk fordel for den enkelte.

I sidste ende er det nye regelsæt et skridt mod større fleksibilitet og økonomisk fornuft for danske pensionsopsparere. Det fjerner en væsentlig barriere for at optimere sin pensionsopsparing og kan potentielt føre til betydelige besparelser for den enkelte og med denne ændring er der lagt op til, at flere vil tage aktivt del i at forvalte deres pensionsmidler.