Er din bil blandt? Disse biler bliver oftest stjålet

Mathias Madsen

3 timer siden

|

26/09/2024
Enkelte bilmærker er mere udsat for tyveri end andre.

Dagens topnyheder

Danmark er heldigvis et forholdsvis fredeligt land med en begrænset mængde kriminalitet, og det er derfor ikke nødvendigt at tage de helt store forholdsregler for at undgå, at ens ting bliver stjålet.

Det sker dog desværre alligevel af og til, at nogen ikke kan kende forskel på dit og mit, og hvert år bliver ca. 2.400 biler for eksempel meldt stjålet i Danmark. Halvdelen finder man aldrig igen.

Men hvilke biler går det værst ud over? Det kan du få svaret på i denne artikel. Der ér nemlig forskel på, hvor stor risiko der er for, at din bil bliver stjålet alt afhængig af, hvilket mærke og model den er.

Det skriver mediet Presse-fotos.dk, som blandt andet henviser til det tyske medie Bild.

To bilmærker

Ifølge Bild har en tysk undersøgelse vist, at særligt to bilmærker er eftertragtede hos biltyvene; nemlig Toyota og Volkswagen. Antallet af tyverier af disse mærker er steget med vanvittige 115 procent siden 2022.

Det ér altså ikke kun dyre bilmærker, der er i farezonen, selvom det herhjemme mest er dem, det går ud over.

Herhjemme er det nemlig mærker som BMW, Audi og Mercedes, der oftest bliver stjålet, og så går det igen for langt de fleste biler på listen over mest stjålne biler, at de kører på fossile brændstoffer som benzin og diesel.

Det er dog måske ved at ændre sig, da elbiler for første gang nogensinde er at finde på listen.

For eksempel er den 12. mest stjålne bil i Danmark i 2023 en Kia EV6, og den elektriske Hyundai Ioniq 5 indtog ligeledes en 14. plads på listen, hvilket tyder på, at biltyvene er begyndt at få øjnene op for elbiler.

Hvilke biler, der topper listen, afhænger dog naturligvis også af, hvilke biler der kører flest af på vejene, og dér er netop elbiler i vækst, så det er måske også en del af forklaringen.

Biltyverier koster hvert år forsikringselskaberne mange millioner kroner, som rammer forbrugerne via prisstigninger, og det er ikke kun tyverier af hele biler, der er et problem.

Tyveri af forskellige bildele fra parkerede biler er nemlig også et problem; særligt på Sjælland, som blev ramt af en bølge af tyverier af bildele i starten af 2024.