Ejer du en bil af denne type, bør du nok lede efter en ny

Emil Martesen

58 uger siden

|

05/09/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Særligt én type bil vækker bekymring.

Dagens topnyheder

Sikkerhed har efterhånden fået en høj stjerne hos mange danskere.

Men selvom du måske kører rundt og tror, at du kører rundt i den mest sikre bil, så er der god grund til at spidse øre.

En række chokerende tal har nemlig set dagens lys.

I en tid, hvor bæredygtighed og miljøvenlighed er på dagsordenen, viser splitnye data, at elbiler ikke kun er et grønnere valg, men også et sikrere et.

Ifølge de nyeste opgørelser fra Beredskabsstyrelsen ifølge Ekstra Bladet er elbiler og opladningshybridbiler betydeligt mindre tilbøjelige til at bryde i brand sammenlignet med deres diesel- og benzinmodparter.

I 2022 blev der registreret 20 tilfælde af brande involverende el- og opladningshybridbiler, hvilket svarer til 1,1 brande pr. 10.000 biler af denne type.

Dette står i skarp kontrast til diesel- og benzinbiler, hvor tallet var 3,8 brande pr. 10.000 biler. Det er dog værd at bemærke, at el- og hybridbiler i gennemsnit kun har været på vejene i to år, mens diesel- og benzinmodeller har ti år på bagen.

På trods af den positive nyhed om elbilers sikkerhed, har bilindustrien været vidne til en række alarmerende hændelser, især med det tyske bilmærke BMW.

Flere dieselbiler fra BMW er brudt i brand på de danske veje, hvilket har ført til en omfattende undersøgelse og tilbagekaldelse af tusindvis af biler. BMW kæmper nu en desperat kamp for at forhindre yderligere hændelser og sikre kundernes sikkerhed.

Med det sagt, så har BMW en lang årrække også vist prøver på sine fantastiske egenskaber, når snakken falder på kvalitet og komfort.

Så sent som i år kunne BMW endnu engang klappe lidt ekstra i hænderne. Det viste sig nemlig, at BMW-ejerne for 12. år i streg var de mest tilfredse.

Men ikke desto mindre ændrer det ikke ved tallene, hvad angår de biler, der er brudt i brand.

Disse hændelser understreger vigtigheden af at vælge sikre og pålidelige køretøjer. Med den stigende popularitet af elbiler er det opmuntrende at se, at disse biler ikke kun repræsenterer et skridt fremad i retning af en grønnere fremtid, men også en sikrere en.