Ejendomsvurderinger: Skat ignorerer afgørelser på klager

admin

10 år siden

|

09/03/2014

Dagens topnyheder

Skat har i årevis holdt fast i forkerte og for høje ejendomsvurderinger, selv om de er blevet underkendt af ankenævn og Landsskatteret.

Tusindvis af boligejere har dermed fået fastholdt vurderinger, som Skat vidste var forkerte, og som har udløst for høje opkrævninger af ejendomsskat og afgifter, skriver Politiken Søndag.

Skats praksis kaldes klart ulovlig af en ekspert i skattejura, og den har fået direktør for den nye Skatteankestyrelse, Anette Hummelshøj, til at meddele Skat, at Skat skal drage konsekvensen og nedsætte grundværdier, der er blevet underkendt.

- Jeg har gjort Skat bekendt med, at det er vores indtryk, at de ikke foretager tilretninger på baggrund af vores afgørelser, siger Anette Hummelshøj til Politiken og fortsætter:

- Det er vigtigt af hensyn til retssikkerheden.

Skat har især i 2011 foretaget en markant opskrivning af grundværdierne, som betyder, at boligejernes grundskyld vil stige med 14 milliarder – 50 procent – frem til 2020. Det er også en forudsætning for, at regeringens økonomiske 2020-plan hænger sammen.

Borgere, som har klaget og fået afslag af Skat, har derefter i en række tilfælde fået medhold i vurderingsankenævnet eller Landsskatteretten, hvor grundværdien er blevet nedsat, fordi Skat har lagt det generelle prisniveau i området for højt.

Når grundværdien sænkes i en konkret sag, har Skat pligt til også at rette værdierne for alle de andre ejendomme i området, siger Liselotte Madsen, professor i skatteret på Aalborg Universitet.

- Skat ved jo lige nøjagtig, hvilke ejendomme der har fået den samme vurdering, og så har Skat pligt til at reagere, tage de andre vurderinger op og nedsætte grundværdierne, siger professoren til Politiken.

Men det sker ifølge vurderingsankenævnene ikke.

/ritzau/