Efter voldsomt knivangreb i Tyskland fredag: En menneskejagt er i gang

Mathias Madsen

3 uger siden

|

24/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fredag aften fandt et frygteligt knivangreb sted i Tyskland, og gerningsmanden er endnu ikke pågrebet.

Dagens topnyheder

Fredag aften fejrede borgerne i den vesttyske by Solingen nær Düsseldorf og Köln byens 650 års jubilæum til en fest, som endte alt andet end festligt.

Omkring kl. 21.40 gik en mand nemlig til angreb på flere af de tilstedeværende gæster med en kniv, og det endte med at koste tre personer livet. Yderligere otte blev såret; herunder fem, som fortsat er i kritisk tilstand.

Det skriver flere danske, tyske og internationale medier; herunder BBC.

Gerningsmanden formåede desværre at slippe væk fra stedet, før politiet fik fat på ham.

Ifølge BBC igangsatte politiet en evakuering af stedet ca. kl. 22.00, mens rednings- og sundhedspersonale behandlede tilskadekomne på stedet.

Kort efter indsatte det lokale politi ifølge det tyske medie Bild 40 såkaldte taktiske patruljer, som skulle deltage i den intense menneskejagt, som nu var sat i gang for at få fat i gerningsmanden.

Indsatsen blev styret af SEK, som er den tyske pendant til dansk politis Aktionstyrken. Flere gader i området blev afspærret, og borgerne fik besked på at blive indendøre, mens politiets eftersøgning var i gang.

Endnu ikke fanget

Lørdag morgen har politiet meldt ud, at det fortsat ikke har været muligt at anholde gerningsmanden; trods en massiv politiindsats.

Alexander Kresta, der er talsperson for det lokale politi, udtalte fredag aften, at politiet "lige nu arbejder ud fra, at det var én person." Dette baserer man på vidneberetninger. Fredag aften havde politiet ifølge ham "ingen indikation på hans opholdssted."

Der er desværre ikke meget, der tyder på, at det har ændret sig i løbet af natten, men ifølge Tysklands indenrigsminister, Nancy Faeser, gør politiet "alt" for at få fat på gerningsmanden.

"Vores sikkerhedsmyndigheder gør alt for at få på gerningsmanden og efterforske motiverne. Politiet i Nordrhein-Westfalen har total støtte fra den føderale regering," har hun blandt andet skrevet i et opslag på X - tidligere Twitter.

Byfesten skulle have varet hele weekenden, men ifølge Avisen Danmark er resten af festen blevet aflyst af de tyske myndigheder grundet angrebet, som af delstatens indenrigsminister, Herbert Reul, er blevet kaldt for et "målrettet angreb mod menneskeliv."

Hverken Faeser, Reul eller politiet har ønsket at spekulere i motiver for angrebet, og det er derfor endnu uvidst, om det er terror.

Solingen er en vesttysk by med ca. 160.000 indbyggere.