Efter terrortrussel torsdag formiddag: Nu deler Mette Frederiksen besked til danskerne

Emil Martesen

42 uger siden

|

14/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu deler Mette Frederiksen en besked til danskerne i kølvandet på terrortruslen torsdag formiddag.

Dagens topnyheder

Torsdag morgen blev Danmark vidne til en omfattende politiaktion, der involverede flere politikredse og PET, som reaktion på en terrortrussel mod landet.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted for nogle i en tid, hvor utryghed og bekymring kan præge befolkningen, som følge af alverdens uenigheder ude i Europa.

Denne alvorlige situation har ført til flere anholdelser, og i kølvandet på disse begivenheder har statsminister Mette Frederiksen udtalt sig til nationen.

I en kommentar til TV 2 understregede Frederiksen alvoren i situationen og forstod danskernes bekymringer, især i lyset af nylige angreb i Europa:

"Jeg forstår godt, at man kan have den tanke. Hvis man kigger ud over Europa, har der jo været en række angreb, efter at Hamas angreb Israel. Vi har set det blandt andet i Frankrig og i Belgien. Det er jo igen en understregning af situationens alvor", siger statsministeren til TV 2.

Mette Frederiksen gav i samme ombæring et råd til alle borgere:

"Mit bedste råd er, at man lytter til myndighederne". Dette råd er afgørende for at sikre, at befolkningen forbliver informeret og forberedt i lyset af de aktuelle trusler.

Statsministerens udtalelser kommer i en periode, hvor Danmark, ligesom mange andre europæiske lande, står over for en stigende trussel fra terrorisme. Hendes ord afspejler en dyb forståelse for den bekymring, som mange danskere føler, og understreger vigtigheden af at stole på og følge vejledningen fra de nationale sikkerhedsmyndigheder.