Efter regeringsforhandlinger: Lars Løkke lufter sin plan

Mathias Busekist

109 uger siden

|

17/11/2022
Nyheder
Foto: Moderaterne/Claus Peuckert/Thrane Media
Foto: Moderaterne/Claus Peuckert/Thrane Media
Politiske leder, Lars Løkke Rasmussen, mener, at en SVM-regering kunne være et udmærket udgangspunkt

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Politisk leder for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, fortæller efter de seneste regeringsforhandlinger, at en regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne vil udgøre et "udmærket udgangspunkt". 

Lars Løkke fortæller, at der faktisk ville være tale om en flertalsregering i dette scenarie. Hertil fortæller han, at det kunne være et "udmærket udgangspunkt".

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne har i alt 89 mandater mod de 86 mandater, der vil stå udenfor. Hertil kommer fire nordatlantiske mandater. 

Løkke ønsker som bekendt, at regeringen skal dannes hen over midten, således at både rød samt blå blok er med.

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne har i alt 89 mandater mod de 86 mandater, der vil stå udenfor. Hertil kommer fire nordatlantiske mandater. 

Videre fortæller Lars Løkke Rasmussen, at han, som Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen har udtalt, mener, at regeringsforhandlingerne i øjeblikket føles mere som sonderinger end reelle forhandlinger. 

Han forklarer dette med, at reelle forhandlinger først kan finde sted efter Venstres landsmøde, der finder sted i den kommende weekend.

Her vil der formentlig blive diskuteret, hvorvidt man ønsker at indgå i en regering ledet af Socialdemokratiet.

Men i øjeblikket er Venstre altså fortsat med i forhandlingerne, og spørger man Lars Løkke, kan også andre partier komme på tale.

"Jeg har noteret mig med stor tilfredshed, at Liberal Alliance har meldt positivt på denne forandringsdagsorden, om hvordan vi får velfærdssamfundet fornyet," siger han ifølge B.T., hvorefter han siger, at blandt andet De Konservative deler nogle af deres ambitioner, når det kommer til sundhed.

Socialdemokratiet, Moderaterne samt De Radikale var de eneste, som under valget bekræftede et ønske om en regering hen over midten.