Efter massiv kritik: Nu svarer kong Frederik igen

Kamille Isaksen

35 uger siden

|

17/01/2024
Nyheder
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Det blev ikke taget godt imod af alle, da kongen offentliggjorde sit valgsprog, men nu forklarer han meningen bag nøje udvalgte ord.

Dagens topnyheder

Siden kong Frederiks valgsprog blev offentliggjort, har det modtaget massiv kritik fra folk indenfor kirken og den kristelige verden. Sidenhen har det vakt en stor debat, da den nykronede konge valgte at undlade Gud. 

I en ny vending til debatten om valgsproget forsvarer monarken nu sit valg via hans nye bog, som blev annonceret tidligere i dag.

Det skriver SE & HØR

Denne handling brød med en lang tradition, da det var første gang siden Frederik VII, at Gud ikke blev inkorporeret i valgsproget. Kristeligt Dagblad var hurtige til at reagere og betegnede fraværet af den guddommelige henvisning som "urovækkende".

Kong Frederik X, adresserer denne kritik direkte i sin nye bog "Kongeord": "Nogen vil måske undre sig over, at jeg ikke nævner Gud eksplicit i mit kongeord, men for mig indgår Gud i forestillingen om at være "forbundne", siger kongen i bogen.

Bogen, som overraskende blev annonceret onsdag morgen, dykker ned i de overvejelser og beslutninger, som ledte til kongens valg af valgsprog. Han argumenterer, at styrken af tro ikke er knyttet til om Gud eksplicit nævnes i et kongeligt motto. "Troens styrke ligger ikke i, om Gud er nævnt i et Kongeord, men i at vi som mennesker, som folk, føler os forbundne til hinanden gennem vores kristne tro," forklarer han.

Dette argument sætter fokus den tro og fællesskab, som Kong Frederik X ser som afgørende i det moderne samfund. Det er en frisk tilgang til kongelig tradition, der både respekterer fortidens normer og favner fremtidens pluralistiske samfund.

"Kongeord" forventes at kaste lys over mange af de moderne udfordringer og spørgsmål, som det danske monarki står overfor. Bogen tilbyder et unikt indblik i Kong Frederik X's personlige refleksioner og hans vision for det danske kongehus' rolle i en tid, hvor både nationale og globale forhold ændrer sig hastigt.

På Instagram har Kongehuset valgt at dele annonceringen af den nye bog, hvor de har tilføjet små glimt af bogens indhold, hvilket du kan se nedenfor her: