Efter 39 år er det nu officielt: Slut med Danseorkestret

Kamille Isaksen

40 uger siden

|

27/11/2023
Nu er det officielt slut med Danseorkestret.

Dagens topnyheder

Efter en bemærkelsesværdig karriere gennem 39 år har Danseorkestret, et af de markante danske bands fra 1980'erne, officielt opløst sig selv. 

På trods af den officielle udmelding betyder det dog ikke en ende på musikken, da den stadig kan opleves på en ny måde.

Det skriver HER&NU

Jørgen Klubien, percussionisten Jacob Andersen og bassisten Rasmus Kærså grundlagde Danseorkestret tilbage i 1984. 

Bandet præsenterede et væld af hits gennem årene, men desværre stoppede samarbejdet næsten helt efter Jacob Andersens pludselige død i 2021.

Selvom Jørgen Klubien stadig inkluderer bandets tidligere hits i sine egne koncerter, respekterer han ønskerne fra Jacobs enke, Maria, og Rasmus Kærså om ikke at bruge navnet Danseorkestret længere.

"Inden Jacob døde, havde han og Rasmus sagt, at de gerne ville opløse bandet. Jeg sagde, jeg gerne ville fortsætte, og jeg sagde til Rasmus, at han gerne måtte spille med mig, selvom Jacob ikke ville være med. Men det ville han ikke," forklarer Jørgen Klubien.

Efter en række diskussioner kom de frem til en løsning, der respekterede alles synspunkter. Grafikeren Søren A kom med idéen om at omdøbe bandet til "Dans'orkestret", med en lille apostrof, hvilket blev accepteret positivt af alle parter involveret.

"Det var ikke for at tage navnet fra nogen. Efter Jacobs død mente Rasmus og Jacobs enke, at jeg ikke kunne tillade mig at kalde det det samme. Heldigvis syntes de, at 'Dans'orkestret' var en fin idé, så derfor går vi nu videre med det navn," forklarer Klubien.

Selvom Danseorkestret officielt er opløst, fortsætter musikken med et nyt navn og fortsætter med at glæde fansene på en ny måde.