Dykkere er inde i Bangladesh-færge: 45 lig er fundet

admin

10 år siden

|

17/05/2014

Dagens topnyheder

Med hjælp fra to skibe er det lykkedes at få en kæntret færge i Bangladesh op fra den 17 meter dybe flod og bragt den tættere på bredden. Dykkere har nu haft adgang til skroget.

I alt er der bjærget 45 ofre efter ulykken, der fandt sted under et stormvejr på en flod tæt på hovedstaden Dhaka.

- Vi har afsluttet vores eftersøgning inde i skibet. Flådens dykkere har afsøgt alle hjørner og kroge, efter vi løftede skibet op af vandet, fortæller chefen for vandtransport-myndighederne i Bangladesh, Shamsuddoha Khandaker.

Dødstallet frygtes fortsat at stige, da en kraftig strøm i den meget brede flod kan have ført ligene med sig.

Hundredvis af slægtninge stod ved flodbredden, mens ligene blev bragt ud. Det præcise antal passagerer er ikke kendt, da færger i Bangladesh ikke laver passagerlister og ofte har flere om bord end det officielle maksimale tal.

Embedsmænd har sagt, at op til 350 personer kan have været om bord, da færgen kæntrede, men det tal er nu blevet nedjusteret til 150-200 personer.

Der er iværksat en undersøgelse for at finde ud af, om færgen havde for mange folk om bord, eller om der var fejl på konstruktionen.

Ifølge chefen for vandtransport-myndighederne er der beviser, der peger på, at kaptajnen trodsede advarsler om et uvejr og alligevel fortsatte turen.

Færgen var på vej fra Shariatpur til Dhaka.

40 passagerer blev reddet enten ved at svømme i land eller af fiskerbåde, da skibet begyndte at krænge over torsdag. Det gik ned på få minutter.

Færgeulykker sker hyppigt i Bangladesh, der er et af Asiens fattigste lande med over 230 floder. Det skyldes ofte dårlig konstruktion og vedligeholdelse af skibene. Tit er skibene også overfyldte.

/ritzau/AFP