DMI varsler igen skybrud: Her kan de ramme

Nicolai Busekist

57 uger siden

|

02/08/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er faldet rigtig meget regn i Danmark på det seneste. Desværre ser det ud til, at sommervejret endnu ikke er på vej tilbage.

Dagens topnyheder

Hvis man godt kan lide regnvejr, har man sandsynligvis jublet over vejret i Danmark de seneste par uger. Der er nemlig faldet rigtig meget regn i hele landet, men desværre er det endnu ikke slut.

Tværtimod varsler DMI, at der er risiko for nye skybrud og kraftig regn. Derfor kan dele af landet se frem til at få endnu mere nedbør, end der allerede er faldt.

Konkret gælder deres seneste varsel for stort set hele Jylland og den vestlige del af Fyn. Regnvejret kan starte onsdag aften, og kan tilmed strække sig helt frem til torsdag aften.

DMI oplyser, at der lokalt kan falde mellem 25 og 35 mm regn på blot seks timer. Definitionen på kraftig regn er mere end 24 mm nedbør på seks timer - eller mere end 30 mm regn i hele varslingsperioden.

Enkelte steder kan opleve at få endnu mere vand i perioden. DMI har nemlig også varslet, at der er en risiko for lokale skybrud. Det betyder, at der vil falde mere end 15 mm nedbør på en halv time.

DMI oplyser, at det er et intensivt lavtryk over den sydlige del af England, der bevæger sig mod nordøst. Derfor ventes det at passere henover Danmark natten til torsdag og i løbet af torsdagen.

"Den tilhørende front svinger op over landet i løbet af natten og går torsdag morgen lidt i stå over Nordjylland. I forbindelse med fronten følger udbredt regn og bygeagtig regn, som lokalt kan være kraftig. Efter fronten følger en del byger, der kan være kraftige med torden," siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg, og fortsætter:

"Bygerne kommer først ind over sydlige Jylland i nat, og i løbet af torsdagen kan der komme kraftige byger i både den sydlige og centrale del af Jylland. Senere også over Fyn."

DMI oplyser også, at de vil holde øje med situationen. Hvis det bliver vurderet at være nødvendigt, vil de melde yderligere ud