Tilbyder gratis rejser til næste sommer

Sarah S

58 uger siden

|

02/08/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu tilbydes der gratis rejser.

Dagens topnyheder

I kølvandet på de omfattende skovbrande, der ødelagde mange udenlandske turisters ferie på den idylliske ø Rhodos, har den græske regering annonceret en hjælpende hånd. Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil de tilbyde en generøs kompensation i form af en gratis tur til øen næste år.

Den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, udtalte til engelske ITV ifølge Reuters: "Til alle dem, hvis ferie blev afkortet på grund af skovbrandene, tilbyder den græske regering i samarbejde med lokale myndigheder en uges gratis ferie på Rhodos næste forår eller efterår, så vi kan sikre, at de vender tilbage til øen og nyder dens naturlige skønhed."

Det var den 18. juli, at skovbrandene brød ud på Rhodos og udløste den største evakuering, som Grækenland nogensinde har oplevet. Ifølge Reuters flygtede mere end 20.000 lokale og turister fra deres hjem og hoteller i forsøget på at undgå flammerne.

Håber på, at genopbygge turistindustrien

Vassilis Kikilias, den græske minister for klimakrise og civil beskyttelse, har offentligt udtalt, at størstedelen af de over 600 brande, der opstod i Grækenland i juli, var resultatet af menneskelige handlinger. Høj temperatur spillede dog også en rolle i at forværre situationen, hvilket gjorde brandene mere sandsynlige.

Selvom 15 procent af Rhodos blev påvirket af skovbrandene, forsikrer premierministeren om, at situationen nu er normal igen.

Selvom detaljer om, hvordan erstatningen vil blive udbetalt, endnu er uklare, er håbet, at tilbuddet om en gratis tur tilbage til øen vil hjælpe med at genopbygge turistindustrien og vise taknemmelighed over for de rejsende, der blev påvirket af tragedien. Denne gestus fra den græske regering sigter også mod at sikre, at Rhodos fortsætter med at blomstre som en populær destination for fremtidige besøgende, der ønsker at opleve øens naturlige skønhed og unikke charme.