DMI melder ud: Nu bliver det køligere

Henrik R

64 uger siden

|

27/06/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For en stund er det slut med de helt varme dage, og i denne uge ventes der kun en enkelt dag, som vil kunne kendetegnes som en regulær sommerdag.

Dagens topnyheder

Danskernes forventning om en dejlig sommer kan nu blive sat på prøve. Ifølge de seneste vejrudsigter fra DMI, er temperaturen sat til at falde i løbet af denne uge.

Denne uge ser ud til at kun indeholde en enkelt sommerdag, med det meste af ugen bestående af skyet vejr og regn.

En køligere luftmasse strømmer ind over Danmark fra vest og nordvest i nat og tirsdag, som kan bringe enkelte byger med sig. Onsdag er ugen eneste lyspunkt, hvor en mindre højtryksryg passerer vestfra med sol, svagere vind og lidt stigende temperaturer.

Dette vil være den eneste dag i denne uge, hvor termometeret forventes at vise sommerlignende temperaturer op mellem 20 og 25 grader.

Fra torsdag vil landet opleve flere fronter passere fra vest, som vil bringe regn eller byger. Ugen vil fortsætte med overvejende skyet vejr, regn eller byger, og kun enkelte perioder med sol.

Temperaturen vil også begynde at falde lidt, og vil ligge mellem 20 og 24 grader på torsdag, og fortsætter med at falde til mellem 17 og 22 grader på fredag.

Weekenden vil fortsat være præget af skyet vejr med regn eller byger, dog med lidt sol indimellem på lørdag. Temperaturen fortsætter med at falde og vil ligge mellem 16 og 21 grader på lørdag.

Søndagen lover lidt mere sol, men stadig med byger og temperaturer mellem 18 og 23 grader.

Begyndelsen på næste uge ser ud til at fortsætte med ustadigt vejr, både sol og byger, og relativt uændrede temperaturer.

Vejrudsigten er generelt sikker frem til og med torsdag, men timing og mængde af nedbør i forbindelse med frontpassager og byger er usikkert. Fra fredag bliver vejrudviklingen mere usikker, men det mest sandsynlige er, at det ustadige og kølige vejr fortsætter.

Så mens vi ser sommersolen gå på pause i denne uge, er det tid til at finde paraplyerne frem og forberede sig på en køligere uge med masser af regn. Men lad os ikke miste håbet, for som det danske ordsprog siger, "efter regn kommer sol".