Disse hemmeligheder vil alle kende: Sådan tørrer dit vasketøj hurtige

Laurids Gjelstrup

2 timer siden

|

27/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan tørrer dit vasketøj hurtige.

Dagens topnyheder

Hvis du tørrer tøj indenfor uden tørretumbler, er der en række metoder til at forkorte tørretiden. Her er ni praktiske tips til at få tøjet tørt hurtigere.

Det oplyser Maxvandaag

1. Ekstra centrifugering
En ekstra centrifugering på vaskemaskinen kan hjælpe med at fjerne mere vand, så tøjet tørrer hurtigere efter ophængning.

2. Tørt håndklæde-tricket
Hvis et særligt stykke tøj er meget vådt, kan du rulle det ind i et tørt håndklæde og presse forsigtigt. Håndklædet absorberer en del af fugten og forkorter tørretiden.

3. Strygning
Strygning kan bruges som en hurtig tørre-metode. Læg et tørt viskestykke over tøjet og stryg det. Dette virker især godt, hvis du står og mangler tøjet hurtigt.

4. Vælg det rette rum
Tøjet tørrer hurtigere i et rum med god ventilation og varme, helst tæt ved et åbent vindue. Dette reducerer også risikoen for skimmelsvamp og fugtproblemer i hjemmet.

5. Ryst tøjet
Ved at ryste tøjet, før du hænger det op, reducerer du folder og rynker, som kan holde på fugt.

6. Skab luft mellem tøjet
God luftcirkulation er vigtig. Sørg for, at tøjet hænger med god afstand mellem sig, brug gerne bøjler eller et stort tørrestativ for bedre luftgennemstrømning.

7. Hæng det korrekt
Tørretiden afhænger også af, hvordan du hænger tøjet. Lad den tungeste del hænge nedad på T-shirts og bukser, og hæng småting i hjørnerne for at undgå overfyldning.

8. Udnyt varmekilder
Et radiatortørrestativ eller et elektrisk tørrestativ kan være effektivt, da de udsender varme direkte til tøjet. Dette forkorter tørretiden betydeligt.

9. Brug en affugter
En affugter i tørrezonen kan fjerne fugt fra luften og øge tøjets tørrehastighed. En model med vasketørringsfunktion er særligt effektiv.

Disse metoder kan gøre tørring af tøj indenfor langt hurtigere og samtidig reducere fugt i hjemmet