DF kræver Mansour udvist efter ny terrorsigtelse

admin

|

12/02/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Den terrorsigtede Sam Mansour skal miste sit danske statsborgerskab, hvis han igen dømmes for at tilskynde til terror.

Det fastslår både Venstre og Dansk Folkeparti, efter Sam Mansour - der tidligere hed Said Mansour - onsdag blev varetægtsfængslet i fire uger.

Den 54-årige dansk-marokkaner har flere gange været involveret i terrorsager. Og i 2007 blev han i Københavns Byret idømt tre et halvt års fængsel for at opfordre til terror. Nu må det være nok, mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen:

- Han er tidligere dømt for opfordring til terror, og det er mit klare indtryk, at han bruger sit danske statsborgerskab til at sidde i Danmark og opfordre til terror. Det skal et dansk statsborgerskab ikke bruges til, siger Karsten Lauritzen.

Også Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, opfordrer anklagemyndigheden til at gå efter Sam Mansours statsborgerskab, hvis han dømmes efter terrorparagraffen.

- Der er efter vores bedste overbevisning hjemmel i lovgivningen til at frakende Said Mansour sit statsborgerskab, hvis han dømmes, hvilket også betyder, at han efterfølgende kan udvises, siger Christian Langballe.

Anklageren, fungerende advokaturchef Jakob Buch-Jepsen, slår fast, at der er bestemmelser i indfødsretsloven, der giver mulighed for, at man kan forsøge at få en domstol til at ophæve Sam Mansours danske statsborgerskab.

- Det forsøgte man sidste gang, og det kunne også være, man ville forsøge det igen, siger Jakob Buch-Jepsen og understreger, at han endnu ikke har taget stilling til, om han vil benytte sig af muligheden.

Og netop det forhold, at Mansour for anden gang risikerer en dom for terror, vil være et oplagt argument i forsøget på at få ham udvist, fastslår anklageren.

- Hvis vi vil gå efter at få ophævet hans danske statsborgerskab, så vil det være et naturligt led i argumentationen at nævne, at han tidligere er dømt for det samme, siger Jakob Buch-Jepsen.

I 2007 sagde Sam Mansour i retten, at han frygtede for sit liv, hvis han blev udvist som terrordømt.

Retten afviste dengang at udvise Mansour, blandt andet fordi hans forbrydelse fandt sted, før muligheden for den slags udvisning blev indført i 2004.

/ritzau/