Det kan mærkes på kontoen i september: Penge på vej til disse danskere

Emil Martesen

20 uger siden

|

28/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan mærkes på kontoen i september.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Da kalenderen sagde april fik en lang række boligejere - nærmere bestemt tusindvis af boligejere - besked om, hvorvidt de havde betalt for meget eller for lidt i grundskyld og ejendomsværdiskat gennem de seneste år.

Boligejerne fik dog ikke penge på kontoen med det samme, men af Vurderingsstyrelsens hjemmeside fremgår det, at tilbagebetalingen til de mange danskere i stedet sker fem måneder efter modtagelsen af beskeden.

Dermed står det klart, at mange danskere kan se frem til at få flere penge på kontoen i september måned.

Men er du klar over, at der også bliver udbetalt en pæn bonus med kompensationen?

Så meget får du i tillæg

Hvis du er en af de mange danskere, der har modtaget beskeden om, at du kan se frem til kompensation, kan du glæde dig over, at du får et pænt tillæg ovenikøbet.

Hvorvidt du vil få penge tilbage, afhænger af, hvor meget du allerede har betalt i boligskatter sammenlignet med det beløb, du skulle have betalt baseret på ejendomsvurderingen pr. 1. januar 2020.

Hvis du i perioden fra 2011 til 2020 har betalt boligskatter baseret på for høje vurderinger, vil Vurderingsstyrelsen udbetale en kompensation til din NemKonto.

Den kompensation inkluderer et årligt tillæg på 6,2 % fra det år, skatten blev opkrævet.

Modsat vil du ikke modtage en ekstraregning, hvis dine skatter var baseret på en vurdering, der var for lav.

Et lille men

Der er dog et lille men, som er værd at være opmærksom på. Hvis du modtager lidt færre kroner end forventet, er der nemlig ikke nødvendigvis tale om en fejl.

Vurderingsstyrelsen skriver, at de kun 'udbetaler beløb over 200 kroner pr. ejendom, du har ejet i årene 2011 til 2020'.

Derudover er der andre småting, som kan påvirke din kompensation:

"Hvis du klager over en historisk vurdering, udbetaler vi kompensationen fraregnet det år, du har klaget over", skriver styrelsen og fortsætter:

"Hvis du har gæld til det offentlige, kan Gældsstyrelsen modregne gælden i din kompensation".