Det findes i ALLE danske hjem - alligevel gør 260.000 danskere det forkert

Emil Martesen

4 uger siden

|

04/06/2024
Nyheder
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det findes i ALLE danske hjem, men ...

Dagens topnyheder

Danskerne er kendt for deres kærlighed til ketchup. Faktisk spiser vi hele 1,9 kg ketchup pr. person om året*. I anledningen af international ketchupdag har Heinz iværksat en undersøgelse, der viser, at over 260.000 danskere ikke opbevarer deres yndlingssauce korrekt. Undersøgelsen afslører, at 7% af danskerne, svarende til cirka 264.111**, opbevarer deres åbne ketchupflasker forkert - nemlig i skabet.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Kigger man på landets tre største byer, viser resultaterne, at indbyggerne i Odense har bedst styr på opbevaringen. Hele 92% opbevarer nemlig deres ketchup i køleskabet, mens det i Aarhus og København er henholdsvis 90% og 88%, der gør det rigtige.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten én ud af ti (8 %) i alderen 18-24 år har tendens til at sætte deres ketchup i skabet. Derfor vil Heinz nu gøre det klart for de ketchupelskende danskere, en gang for alle!

Ketchup skal på køl for optimal smag og holdbarhed

Hos Heinz understreger man vigtigheden af korrekt opbevaring:

"Heinz Tomatketchup indeholder naturligt syre, og mange af ingredienserne virker konserverende. Det gør ketchuppen holdbar ved stuetemperatur. Efter åbning har obevaringen betydning i forhold til holdbarheden. Ved at sætte din Heinz Tomatketchup i køleskabet sikrer du også, at ketchuppen holder den velkendte smag, vi elsker den for", forklarer Sofie Zeffer, Senior Brand Manager hos Heinz Nordic.

Rådet er især relevant for de 42% af danskerne, der har udtalt, at de forventer at grille eller holde picnic i denne uge, hvis vejret tillader det. Flere danskere holder fri grundlovsdag, som også er international ketchupdag, ligesom flere vil samles til aftenens landskamp.

Og med et gennemsnitligt forbrug på 1,9 kg ketchup pr. person om året i Danmark, er det ikke utænkeligt, at 43% af danskerne kommer til at have deres favoritsauce på bordet eller med til picnic – og selvfølgelig helst i køletasken:

"Her i Danmark elsker vi vores ketchup, og selvom mindst 9 ud af 10 opbevarer den korrekt, så viser undersøgelsen alligevel, at kærligheden til saucen ikke altid betyder korrekt opbevaring. Så husk: Køleskabet er det absolut bedste sted for din elskede ketchup, så sørg for at sætte den tilbage så hurtigt som muligt. På den måde bevarer du den lækre, syrlige smag, som vi alle kender og elsker fra Heinz tomatketchup", afslutter Sofie Zeffer.