Klimaændringerne kræver konkrete handlinger fra alle samfundets sektorer.
Og det kommer til at gå udover danskerens pengepung.
Det falder ikke ligefrem på et tørt sted, især ikke med Mette Frederiksens tidligere udtalelser om ikke at ville pålægge almindelige fødevarer yderligere afgifter.
Men nu sættes det på en prøve med forslaget om nye CO2-afgifter på landbruget.
Disse afgifter, som er designet til at nedbringe landbrugets bidrag til drivhusgasudledningen, specielt fra oksekødsproduktion, kunne føre til mærkbare prisstigninger for forbrugerne.
Det skriver B.T.
Under en valgdebat på TV 2 udtalte statsministeren sig empathisk om den almindelige danskers økonomiske situation, et standpunkt der nu kan synes udfordret:
"En enlig mor med tre børn, der går til fodbold, hun laver spaghetti kødsovs. Jeg har ikke lyst til at lægge ekstra afgifter på det, jeg betragter som helt almindelige fødevarer", lød det dengang fra Mette Frederiksen.
Men nu har piben angiveligt fået en anden lyd.
En ekspertgruppe nedsat af regeringen selv har foreslået tre modeller for CO2-afgifter, hvoraf den ene indebærer en prisstigning på 4,50 kroner for et halvt kilo oksekød.
Og B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, lægger heller ikke fingre imellem:
"Det er et dilemma for Mette Frederiksen, der har lovet ikke at gøre livet dyrere for den enlige mor, men samtidig ønsker at indføre CO2-afgift på landbruget", påpeger han, der mener, at dette skaber et irritationsmoment for statsministeren.
Debatten om CO2-afgifter har indtil videre fokuseret meget på landbruget og industriens interesser, men nu begynder forbrugerne at mærke konsekvenserne.
Med udsigten til højere priser på oksekød, står mange dansker over for en realitet, hvor politiske løfter og klimahensyn kolliderer.
Og det kan potentielt skabe frustration blandt vælgerne, der tidligere har hørt Mette Frederiksen argumentere mod netop sådanne prisstigninger.