Æg skal der til, hvad enten man er til et blødkogt æg om morgenen eller gerne vil lave en ordentlig æggekage med bacon og purløg, som hele familien kan dykke ned i.
Der er dog forskellige måder at opbevare æg på, og selvom æg herhjemme som regel opbevares på køl, så er det ikke tilfældet, hvis man for eksempel tager til Sverige, hvor æggene står fremme ved almindelig stuetemperatur i de svenske supermarkeder og på svenskernes køkkenborde.
Der er altså en del debat om, hvorvidt æg skal opbevares koldt eller ved stuetemperatur - lidt ligesom med tomater.
Men hvad er så den rigtige måde at opbevare æg på? Det viser sig, at man kan gøre begge dele, men putter man æg i køleskabet, så skal man aldrig stille dem i døren, skriver The Sun.
Det er en rigtig dum ide, at stille æggene i døren. Foto: Shutterstock
Selvom det kan være smart at stille æggene i den lille plastikholder, der sidder i de fleste køleskabe og er skabt til formålet, så bliver æggene hurtigere dårlige, hvis du stiller dem der.
Og det er der en helt konkret grund til:
"Det er almindelig kendt, at man ikke skal stille æggene i de små plastikholdere i køleskabet. Æggeholderen er udsat for store temperaturændringer, når døren åbner og lukker, og det får dine æg til at rådne hurtigere," siger Vlatka Lake, der er talsmand for firmaet Space Station, der er et engelsk opbevaringsfirma.
Når døren går op, og temperaturen skifter fra kold til varm, så bliver æggene hurtigt dårlige. Foto: Shutterstock
Det er altså en dårlig idé at placere æggene i holderen i køleskabsdøren, fordi de der bliver udsat for konstante temperaturændringer.
Æggene kan dog stå hvilket som helst andet sted i køleskabet eller endda i et mørkt skab i stedet.