Den 27. oktober bør du tjekke din konto: Der er betydelige gevinster at hente

Emil Martesen

5 timer siden

|

24/10/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 27. oktober bør du tjekke din konto.

Dagens topnyheder

Selvom de kan skimte pensionstilværelsen i horisonten, så har en stor del af de danskere, der nærmer sig pensionsalderen, ikke styr på deres pensionsordning.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension blandt cirka 1.000 danskere.

Her svarer godt en tredjedel (31 procent) af de 56-65-årige, at de ikke har tjekket deres pensionsordning i år.

Og hver 6. i denne aldersgruppe (17 procent) angiver, at de aldrig har fået rådgivning om deres pensionsordning af deres pensionsselskab eller bank.

”Det kan have betydelige konsekvenser, hvis man ikke følger med i pensionsordningen. F.eks. risikerer man at være på afveje med pensionsopsparingen ift. at kunne få den pensionstilværelse, som man ønsker rent økonomisk. Og her ved vi, at de færreste forventer at måtte gå væsentligt ned i levestandard som pensionist, ift. hvad de har været vant til i arbejdslivet,” siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, og fortsætter:

”Særligt de danskere, der kan skimte pensionen i horisonten, skal være opmærksomme på pensionsordningen, og herunder om de sparer nok op. For de har færre år til at nå at øge opsparingen, hvis der er behov for det. Derfor er det også bekymrende, at mange i denne aldersgruppe ikke er opdateret på deres pension, og at en stor del af dem aldrig har fået rådgivning,” siger Anne-Louise Lindkvist.

”Hertil kommer, at jo tættere man er på pensionsalderen, jo vigtigere bliver det også at få rådgivning om økonomien som pensionist – bl.a. hvordan man får mest muligt ud af sin opsparing, når der skal tages hul på den. For her kan der være betydelige gevinster at hente. Men desværre får mange danskere ikke lagt en økonomisk plan for pensionstilværelsen, inden de trækker sig tilbage,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Den nye Epinion-undersøgelse viser desuden, at på tværs af aldersgrupper er det mere end fire ud af ti danskere (45 procent), som ikke har tjekket deres pensionsordning i år.

Og mere end hver 4. (28 procent) har aldrig har fået rådgivning om deres pensionsordning af deres pensionsselskab eller bank.

”Uanset alder er det en god idé løbende at følge med i pensionsordningen. Både for at få styr på, om man er på rette vej med pensionsopsparingen, men også for at sikre, at forsikringerne i pensionsordningen stadig passer til ens aktuelle behov, hvis uheldet er ude. Derfor kan vi kun opfordre til, at man giver pensionen et eftersyn, hvis det er lang tid siden, man sidst har gjort det,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Hun tilføjer, at Pensionsdagen søndag den 27. oktober en oplagt anledning til et pensionstjek.