De skjulte sandheder i TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' vil ingen ende tage: Nu er der nyt

Emil Martesen

1 uge siden

|

25/06/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Flere millioner danskere har set dokumentarserien 'Den sorte svane', der har rullet over skærmen på TV 2. Den er desuden også tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play, hvor flere seere så alle afsnit i et hug.

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Den noget så omdiskuterede dokumentar har også sat gang i noget af et efterspil.

Et efterspil som i den grad får panderynkerne frem hos danskerne.

Den populære dokumentarserie har allerede haft konsekvenser for flere af de involverede, og nu har endnu en afsløring om Nicolai Dyhr set dagens lys.

Nicolai Dyhr har kæmpet for at distancere sig fra sin medvirken i TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane'.

Nye afsløringer stiller dog spørgsmålstegn ved advokatens rolle.

Nicolai Dyhr har påstået, at han intet havde at gøre med bandeveteranen Tamer Kibar, som i dokumentaren søger Nicolai Dyhrs hjælp til at lukke sin kebabforretning, Boys Christianshavn.

Men virkeligheden ser ud til at være en anden.

Ekstra Bladet har fået adgang til dokumenter og korrespondancer, der afslører, at advokaten arbejdede for Tamer Kibar under optagelserne af dokumentaren.

Det viser, at Nicolai Dyhr spillede en central rolle i at redde virksomheden fra konkurs, samtidig med at han hævder, at han ikke kendte Tamer Kibar.

Den 23. august 2022 blev Boys Christianshavn erklæret konkurs efter en begæring fra Gældsstyrelsen, der krævede 76.000 kroner.

Mindre end en uge senere trådte en advokat ind for at betale gælden og ophæve konkursen. Den advokat var Nicolai Dyhr. Den 2. september blev betalingen på omkring 130.000 kroner, inklusive retslige omkostninger, gennemført, og konkursen blev ophævet den 6. september.

Oplysningerne kommer fra de dokumenter, Ekstra Bladet har modtaget.

Nicolai Dyhr har offentligt fastholdt, at han har fulgt alle regler og straks tog afstand fra Tamer Kibar, da han blev klar over, hvem han var.

På LinkedIn har Nicolai Dyhr skrevet, at han ikke vidste, at TV 2's muldvarp havde bragt et berygtet bandemedlem til hans kontor og forsikrer, at han ikke ville have mødt Tamer Kibar, hvis han havde kendt til hans baggrund.

I podcasten Q&Co gentager Nicolai Dyhr, at han holdt sig væk fra Tamer Kibar og afviste at hjælpe ham. Han nævner også, at han var 'bange for ham shawarmamanden' og sagde 'nej tak' til at hjælpe Amira Smajic og Tamer Kibar.