Dansk danser har udviklet svulst i hovedbunden: Forskere advarer nu mod dette dansemove

Mathias Busekist

2 timer siden

|

12/10/2024
Nyheder
Foto: BMJ Case Reports
Foto: BMJ Case Reports
De tilskriver svulsten et årelangt forbrug af især ét dansemove.

Dagens topnyheder

Breakdancere verden over bliver nu advaret mod at udføre det såkaldte "Headspinning"-move.

Det tilskrives især det faktum, at en dansk danser har lavet dansemovet i så vidt et omfang i så mange år, at han nu har udviklet en kegleformet knude, som måtte fjernes ved et kirurgisk indgreb.

I løbet af de seneste fem år er den udelukkende blevet større samt mere smertefuld, skriver CNN.

Så da han kom til Københavns Universitetshospital måtte man først udelukkede, at der var tale om kræft, men derimod et decideret "headspin hole".

Tilstanden starter med hårtab, men kan senere bunde ud i en knude i hovedbunden.

Det forklarer Christian Baastrup Søndergaard, som er en af forfatterne til artiklen og neurokirurg på Københavns Universitetshospital, til nyhedsbureauet PA:

"Rapporten er ikke blevet til for at tale imod headspinning i det hele taget."

"Den er mere blevet til for at opfordre breakdancere, der bemærker den tidlige udvikling af en breakdance-bule, til at overveje at reducere eller undgå headspins, da det kan føre til yderligere forstørrelse af bulen, hvis de fortsætter."

"Selv om det er en sjælden tilstand, der er unik for breakdancere, viser den vellykkede kirurgiske behandling i dette tilfælde, at det er en god mulighed for at lindre symptomer og forbedre livskvaliteten for de berørte personer.

"Da der kun er rapporteret ét tidligere tilfælde, tilføjer dette tilfælde værdifuld information til den medicinske litteratur. Det kan tilskynde til yderligere undersøgelser af breakdance-skader og muligvis identificere andre underrapporterede tilstande eller skadesmekanismer."

Breakdance, eller breaking, fik sin debut som olympisk sport ved dette års OL i Paris.

Den kom som bekendt i mediernes søgelys som følge af en mildest talt unik samt kontroversiel rutine af den australske breakdancer Rachael Gunn.