Danmarks nabo får sne: 38 centimeter i løbet af natten

Emil Martesen

51 uger siden

|

22/09/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Natten til onsdag faldt der intet mindre end 38 centimeter sne i løbet af natten.

Dagens topnyheder

Weekenden bliver noget af en blandet landhandel, når det kommer til vejret.

For selvom der ikke har været meget at skrive hjem om de seneste dage, så får piben en anden lyd, som weekenden så småt skrider frem.

Efter en periode med en masse regn og skyer, der for alvor har bidt sig fast over Danmark, så er der langt om længe god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

De varme og sommerlige tendenser vender nemlig tilbage, når der tages hul på søndagen.

Sådan lød meldingen fra DMI fredag morgen.

Men hos vores svenske naboer har de fået en noget anderledes start på efteråret.

Det skriver TV 2.

I Kiruna, en by i det nordlige Sverige, faldt der hele 38 centimeter sne natten til onsdag, hvilket ifølge den svenske vejrtjeneste, SMHI, er den største mængde sne, der er faldet i byen i september siden målingerne begyndte i 1905. Den tidligere rekord var angiveligt 21 centimeter fra 1931.

Snefaldet har haft direkte konsekvenser for lokaltrafikken i Kiruna:

"De store mængder sne er faldet uden for den periode, hvor der normalt ryddes sne i Kiruna. Derfor førte snemængderne blandt andet til aflysninger af skolebusser og busser", oplyser den svenske tv-station SVT.

Men det stopper ikke her.

Torsdag var der igen udsigt til både dagsfrost og sne i det nordlige Sverige, mens det Sverige sommervarme med temperaturer op til 24 grader.

Dermed er den svenske snesæson for alvor skudt i gang, og nu er det kun at vente på om danskerne havner i samme situation, hvor sneen for alvor får sit tag over Danmark.