Et tv-koncept med hemmelighedskræmmeri, kendte danskere og et lukket hus i Middelfart lyder som noget, der kunne gå begge veje.
Og det gjorde det også.
or da TV2 sendte 13 prominente deltagere ind i et format, ingen af dem kendte på forhånd, eksploderede realitystemningen hurtigere end en varm Breezer i baghaven.
Programmet, der fik titlen "Spillet," varede 12 dage – og i løbet af den tid nåede deltagerne både at hæve stemmen og promillegrænsen. Flere af dem har sidenhen udtrykt, at de ville ønske, de havde sagt nej tak, og har beskrevet oplevelsen som markant mere reality-præget, end de oprindeligt havde fået indtryk af.
Ifølge TV2 blev der under castingen holdt kortene tæt til kroppen. Deltagerne fik kun meget begrænset information, før de sagde ja. De skulle nemlig ikke kunne forberede sig. Formatets grundidé byggede nemlig på overraskelser og uforudsigelighed – og det mærkede deltagerne hurtigt på egen krop.
Om konceptet får en sæson to, er endnu uvist. Men hvis det bliver aktuelt, er redaktør på "Spillet," Peter Toldberg Gamborg, ikke bekymret for at finde nye deltagere.
“Heldigvis har langt de fleste deltagere været glade for at være med, men Spillet er en intens og til tider hård omgang, og det er korrekt, at der er nogle få deltagere, der undervejs har erkendt, at Spillet ikke er noget for dem, hvilket også er helt OK,” udtaler han til Se og Hør.
I bagklogskabens klare lys erkender han også, at castingstrategien måske kræver en justering fremover.
“Selvfølgelig er der en risiko ved at informere deltagerne så sparsomt, som vi måtte gøre med et hemmeligt og ukendt format som Spillet – lige den udfordring kommer vi nok ikke til at løbe ind i igen i en eventuel kommende sæson,” siger Toldberg Gamborg.