Danmarks backkæmpe: Nu skal vi holde 60 minutter

admin

10 år siden

|

13/05/2014

Dagens topnyheder

Det danske ishockeylandshold er kommet blæsende ud på isen i de to første kampe mod Sverige og Norge ved VM.

Men selv om danskerne startede stærkt, blev begge kampe tabt, og i den danske lejr er der derfor fokus på, at dampen skal holdes oppe i samtlige 60 minutter mod Italien tirsdag eftermiddag.

- Vi startede ganske rigtigt virkelig godt i de to kampe, men det var som om, vi tabte lidt af tempoet og tabte hovedet en lille smule. Dermed gravede vi vores egen grav, og det skal vi have rettet op på, siger backen Oliver Lauridsen.

Det danske landshold er kommet til VM med en anden og mere intens spillefacon under den nye landstræner Janne Karlssons ledelse.

Men det svingende niveau handler ikke om, at holdet har overvurderet sig selv og er startet kampene i et tempo, der ikke kan holde længere end 10 minutter.

- Jeg tror ikke, at vi mangler luft til at køre videre. Vi skal kunne holde det i hele kampen, og det må vi vise mod Italien, siger Oliver Lauridsen.

Den store back har også set positive tendenser i det danske spil, selv om der ikke er kommet point til tabellen endnu.

- Vi har vist, at vi har rigtig god fart i benene, og vi kan slå de fleste hold på den måde. Når vi har fået pucken ned i modstandernes zone, har vi været gode til at fastholde den. Nordmændene kunne slet ikke lide det, mener Oliver Lauridsen.

Danmark kan overhale Italien ved at vinde det indbyrdes møde i ordinær tid.

- Det er en supervigtig kamp, når vi nu har tabt de to første. Det er en kamp, vi skal vinde, og vi taber altså ikke tre kampe i træk, lover den store back.

Der er faceoff tirsdag klokken 15.45.

/ritzau/