Fodboldklubber i Europa bruger skattefinter på kant med loven for at skyde genvej til succes, viser dokumenter fra det massive læk fra Panama-advokatfirmaet Mossack Fonseca.
Fiduserne giver Danmark svære konkurrencevilkår, og nu ønsker flere fremtrædende danske personer inden for sporten et opgør med de skævvridende skattefinter. Det skriver Politiken mandag.
Et eksempel er den serbiske topangriber Darko Kovacevic, der officielt tjente blot 2000 dollar om måneden, da han hamrede mål ind for Real Sociedad.
Samtidig fik han dog i hemmelighed udbetalt 1,4 millioner dollar til et selskab på De Britiske Jomfruøer.
- Den praksis med at aflønne udenlandske spillere via selskaber i udlandet var og er almindelig praksis i alle spanske fodboldklubber, siger klubdirektør Iñaki Otegui via en talsmand til International Consortium of Investigative Journalists.
Det er en klar forvridning af konkurrencen og et væsentligt problem, siger Claus Thomsen, der er direktør for Divisionsforeningen og næstformand for sammenslutningen af europæiske ligaer, til Politiken.
- Fifa bør rydde op i det i samråd med ligaerne, siger Claus Thomsen.
Allan Hansen, dansk medlem af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) magtfulde eksekutivkomité, vil rejse en debat om skattefinter i den populære sport.
- Hvis nogle klubber kan slippe med at betale en langt lavere løn end normalt påkrævet, fordi de bruger skattely, så er det for mig at se konkurrenceforvridende.
- Vi kan i fodbolden ikke ignorere de her oplysninger. I takt med at der kommer flere af den her slags sager frem, vil vores enhed for finansielt fairplay helt sikkert tage det op, siger Allan Hansen til Politiken.
/ritzau/